Ειδήσεις

Μεγάλες δωρεές προς την βιβλιοθήκη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

 

750 ΒΙΒΛΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

650 σπάνια βιβλία και περιοδικά Αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και σχεδιασμού γενικότερα δωρήθηκαν τους τελευταίους 2 μήνες προς τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Όπως τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, ενθαρρυντικό προς το έργο του ΣΑΔ και συνάμα ελπιδοφόρο.

Πλέον, κατόπιν των δωρεών που πραγματοποιήθηκαν, αποτελεί στόχο η δημιουργία μίας από τις πιο αξιόλογες και πληρέστερες επιστημονικές βιβλιοθήκες στην χώρα μας, στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες μας. Πάνω στους άξονες αυτούς έχει δομηθεί μία άριστη συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το οποίο και ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δωρεές που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από:

  • Τον συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου κ Χάρη Λαμπρίδη με δωρεά 500 βιβλίων και σπάνιων εκδόσεων Αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και σχεδιασμού γενικότερα.
  • Τον συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του με δωρεά 100 βιβλίων και σπάνιων εκδόσεων Αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και σχεδιασμού γενικότερα.
  • Τον συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου κ Αγαπητό Ξάνθη με δωρεά 50 βιβλίων και σπάνιων εκδόσεων Αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και σχεδιασμού γενικότερα.
  • Τον συνάδελφο και μέλος του Συλλόγου κ Χρήστο Στεφανόπουλο
  • Τον Αντιδήμαρχο Κω κ Μιχάλη Χατζηκαλύμνιο κατά την πρόσφατη συνεργασία που είχε ο Σύλλογος στην Κω με τον Δήμο.

Τα 650 αυτά βιβλία θα προστεθούν και θα οργανωθούν αντίστοιχα με τα ήδη 100 υπάρχοντα που βρίσκονται στον χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Επίσης δωρεές προς τον Σύλλογο έχουν πραγματοποιήσει :

  • Η κ Μάρω Καρδαμίτση Αδάμη, Αρχιτέκτων, Διευθύντρια των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη,
  • Ο κ Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Αρχιτέκτων, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής,
  • Η κ Κατερίνα Μανούσου Ντέλλα, Αρχιτέκτων, αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Μνημείων στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και υπάλληλος της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου,
  • Ο κ Ηλίας Πεστλίκης, Φαρμακοποιός, δωρίζοντας 40 αρχιτεκτονικά περιοδικά.

Όσοι συνάδελφοι μηχανικοί και συμπολίτες μας επιθυμούν να προχωρήσουν σε δωρεά αρχιτεκτονικών βιβλίων ή περιοδικών, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο τηλέφωνο 2241035656.

Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό σε συνεργασία με το ΤΕΕ. Άλλωστε αποτελεί κοινό στόχο του ΣΑΔ και του ΤΕΕ η αναβάθμιση όλου του χώρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου – τόσο του κτηρίου, όσο και του αύλιου χώρου.

Σκοπός είναι το ΤΕΕ να εξελιχθεί σε έναν ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας και να μετατραπεί σε σημείο συγκέντρωσης μεταξύ συναδέλφων μηχανικών

 

Γιώργος Σκιαδόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Γιώργος Περνάρης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Νίκος Ζαρίφης Γ. Γραμματέας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Γιάννης Ματσαμάς Ταμίας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Ανθούλα Τσιώκα Μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου