ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλήθος κόσμου στη σημερινή προεκλογική εκδήλωση του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη

news room 5 λεπτά ανάγνωση
Μαχαιριδης 6
Μέγεθος γραμμάτων

Πλή­θος κό­σμου συ­γκε­ντρώ­θη­κε σή­με­ρα στην κε­ντρι­κή προ­ε­κλο­γι­κή εκ­δή­λω­ση στο Ρο­δί­νι της πε­ρι­φε­ρεια­κής πα­ρά­τα­ξης «Νότιο Αι­γαίο, Αρ­χι­πέ­λα­γος Δη­μιουρ­γί­ας» με ομι­λη­τή τον κ. Γιάν­νη Μα­χαι­ρί­δη.

Ο κ. Μα­χαι­ρί­δης χα­ρα­κτή­ρι­σε ει­σα­γω­γι­κά την πα­ρά­τα­ξή του «Νότιο Αι­γαίο – Αρ­χι­πέ­λα­γος Δη­μιουρ­γί­ας» «πα­ρά­τα­ξη της ευ­θύ­νης και των έργων» το­νί­ζο­ντας ότι έχει δε­σμούς ισχυ­ρούς και με ρίζες βα­θιές σε κάθε νησί.

«Δώ­δε­κα χρό­νια πριν, όταν ξε­κι­νού­σα­με αυτό το τα­ξί­δι, εί­χα­με έναν λόγο πα­ρα­πά­νω να ερ­γα­στού­με με αρχές, ήθος και δια­φά­νεια. Ήταν από τότε ορατά τα ση­μά­δια απα­ξί­ω­σης και φθο­ράς των δη­μο­κρα­τι­κών θε­σμών και της ίδιας της πο­λι­τι­κής. Βλέ­πα­με από τότε το μοι­ραίο να επέρ­χε­ται. Η φθορά έφερε την απα­ξί­ω­ση, μετά τη διά­λυ­ση και στο τέλος την χρε­ο­κο­πία. Στα­θή­κα­με όρ­θιοι μέσα σε συν­θή­κες αντί­ξο­ες, σε συν­θή­κες και κα­τα­στά­σεις που δεν έδι­ναν προ­ο­πτι­κές, δια­χει­ρι­στή­κα­με τη μι­ζέ­ρια της κε­ντρι­κής πο­λι­τι­κής με μια και μόνη στό­χευ­ση: τη βελ­τί­ω­ση των συν­θη­κών ζωής των συ­μπο­λι­τών μας, και κυ­ρί­ως αυτών που είχαν τις πε­ρισ­σό­τε­ρες ανά­γκες», είπε στη συ­νέ­χεια και τό­νι­σε ότι η πα­ρα­λυ­σία και διά­λυ­ση ενός ολό­κλη­ρου κρα­τι­κού μη­χα­νι­σμού θα μπο­ρού­σε να απο­τε­λέ­σει το ιδα­νι­κό «άλ­λο­θι». Οπως είπε, όμως, «η πα­ρά­τα­ξη δεν κρύ­φτη­κε πίσω από την κρίση ούτε την χρη­σι­μο­ποί­η­σε ως πρό­σχη­μα».

Ο κ. Μα­χαι­ρί­δης τό­νι­σε ότι έχει πε­ρισ­σό­τε­ρο από κά­ποιους άλ­λους την εμπει­ρία και τη γνώση των αγκυ­λώ­σε­ων που υπάρ­χουν στη λει­τουρ­γία του συ­στή­μα­τος και δε­σμεύ­τη­κε ότι θα είναι μπρο­στά­ρης, κι­νη­το­ποιώ­ντας όλες τις πε­ρι­φε­ρεια­κές δυ­νά­μεις του τόπου για «την υλο­ποί­η­ση των αλ­λα­γών που είναι ανα­γκαί­ες και επι­βε­βλη­μέ­νες για το άλλο κρά­τος, για την άλλη διοί­κη­ση, για τον δια­φο­ρε­τι­κό τρόπο δια­νο­μής και ανα­δια­νο­μής του πλού­του».

Δε­σμεύ­τη­κε ότι θα πρω­το­στα­τή­σει στην κι­νη­το­ποί­η­ση όλων των Πε­ρι­φε­ρειαρ­χών της χώρας, στη δη­μιουρ­γία κι­νή­μα­τος για την διοι­κη­τι­κή της ανα­διάρ­θρω­ση. Τό­νι­σε ότι απαί­τη­σή του είναι ο πλή­ρης δια­χω­ρι­σμός των αρ­μο­διο­τή­των με­τα­ξύ Δήμων, Πε­ρι­φε­ρειών και Κρά­τους.

«Ο Του­ρι­σμός, ο Πρω­το­γε­νής Το­μέ­ας, οι ΜμΕ και η πα­ρο­χή Υπη­ρε­σιών απο­τε­λούν τους κι­νη­τή­ριους μο­χλούς για το και­νούρ­γιο μο­ντέ­λο πα­ρα­γω­γής. Η ποιο­τι­κή ανα­βάθ­μι­ση του προ­σφε­ρό­με­νου του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος θα προ­κύ­ψει μέσα από το στρα­τη­γι­κό σχέ­διο και τον μα­κρο­πρό­θε­σμο σχε­δια­σμό πάντα με τη συμ­με­το­χή και την συ­νερ­γεία των εμπλε­κο­μέ­νων φο­ρέ­ων. Είναι κοινή δια­πί­στω­ση ότι δεν αρ­κούν πια τα δω­μά­τια, η θά­λασ­σα και ο ήλιος. Οι υπο­δο­μές, οι στο­χευ­μέ­νες πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κές πα­ρεμ­βά­σεις, οι πα­ρά­πλευ­ρες επεν­δύ­σεις, η ανά­δει­ξη του ιστο­ρι­κού βά­ρους που κου­βα­λά η πε­ριο­χή μας, η βελ­τί­ω­ση των πα­ρε­χό­με­νων υπη­ρε­σιών, εν­δο­ξε­νο­δο­χεια­κά και εκτός ξε­νο­δο­χεί­ων είναι προ­α­παι­τού­με­να για την επί­τευ­ξη του στό­χου της του­ρι­στι­κής ποιο­τι­κής ανα­βάθ­μι­σης», τό­νι­σε ο υπο­ψή­φιος πε­ρι­φε­ρειάρ­χης.

Πρώτο μέ­λη­μά του, όπως είπε, είναι η στο­χευ­μέ­νη χω­ρο­θέ­τη­ση των πα­ρα­γω­γι­κών δρα­στη­ριο­τή­των.

Χρέος και υπο­χρέ­ω­σή του είναι να αι­σθά­νο­νται οι πο­λί­τες ασφα­λείς και τό­νι­σε ότι θα δώσει έμ­φα­ση στην υγεία.

«Το Κρά­τος των Αθη­νών απο­ξέ­νω­σε τις Πε­ρι­φέ­ρειες και τους αφαί­ρε­σε όλες τις αρ­μο­διό­τη­τες από αυ­τούς τους το­μείς, τους κρά­τη­σαν για τους εαυ­τούς τους, στη λο­γι­κή των συμ­φε­ρό­ντων και των πε­λα­τεια­κών εξαρ­τή­σε­ων. Απο­δη­μούν το κοι­νω­νι­κό κρά­τος στο όνομα της δήθεν δη­μο­σιο­νο­μι­κής εξυ­γί­αν­σης, οδη­γούν με μα­θη­μα­τι­κή ακρί­βεια σε υπο­λει­τουρ­γία τα Νο­σο­κο­μεία, υπο­βαθ­μί­ζουν την Παι­δεία σε όλες τις βαθ­μί­δες με στόχο την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των μνη­μο­νια­κών υπο­χρε­ώ­σε­ων. Δεν θα τους κά­νου­με το χα­τί­ρι. Είναι δε­δο­μέ­νη η από­φα­σή μας για ου­σια­στι­κές πα­ρεμ­βά­σεις», τό­νι­σε.

Κε­ντρι­κός πο­λι­τι­κός του στό­χος, όπως τό­νι­σε, είναι η αλ­λα­γή του κε­ντρι­κού κρά­τους…

«Ποτέ δεν θέ­λη­σαν να κα­τα­λά­βουν ότι στα νησιά του Αι­γαί­ου δεν χω­ρά­νε συγ­χω­νεύ­σεις, κα­ταρ­γή­σεις και πε­ρι­κο­πές. Απαι­τού­σες αρ­μο­διό­τη­τες και ευ­θύ­νες, και αυτοί σε πα­ρέ­πε­μπαν σε κά­ποιο απροσ­διό­ρι­στο μέλ­λον. Μέχρι που έγινε το τολ­μη­ρό πεί­ρα­μα να απο­κε­ντρω­θεί η ευ­θύ­νη για την υλο­ποί­η­ση του ΕΣΠΑ. Δώ­σα­με εξε­τά­σεις με από­λυ­τη επι­τυ­χία. Όλες οι Πε­ρι­φέ­ρειες της χώρας κα­τέ­γρα­ψαν θε­α­μα­τι­κές επι­δό­σεις στην απορ­ρό­φη­ση των πόρων, με εμάς εδώ στο Νότιο Αι­γαίο να κό­βου­με πρώ­τοι το νήμα».

Ο κ. Μα­χαι­ρί­δης τό­νι­σε πιο πέρα ότι πρέ­πει να βγουν ητ­τη­μέ­νοι ο λαϊ­κι­σμός και ο τυ­χο­διω­κτι­σμός, που βρή­καν πρό­σφο­ρο έδα­φος μέσα σε αυτό το πε­ρι­βάλ­λον της αβε­βαιό­τη­τας, προ­σθέ­το­ντας ότι η πα­ρά­τα­ξή του «δεν κρύ­βε­ται και δεν προ­σποιεί­ται τον πε­ρι­πα­τη­τή ψη­φο­συλ­λέ­κτη σε νησιά, χωριά και γει­το­νιές».

«Η πα­ρά­τα­ξή μας δεν αρ­κεί­ται στην ικα­νο­ποί­η­ση ότι πα­ρα­δί­δει εκα­το­ντά­δες έργα στην κοι­νω­νία. Δεν μας αρκεί που εί­μα­στε κοντά σε χι­λιά­δες ανα­ξιο­πα­θού­ντες συ­μπο­λί­τες μας, μέσα από τις κοι­νω­νι­κές δομές που δη­μιουρ­γή­σα­με. Δεν είναι αρ­κε­τό για εμάς, που δια­κρι­τι­κά και χωρίς ντου­ντού­κες προ­σφέ­ρου­με θαλ­πω­ρή και στή­ρι­ξη σε συ­ναν­θρώ­πους μας που χτυ­πή­θη­καν πε­ρισ­σό­τε­ρο από την κρίση. Δεν μας αρκεί που εξα­σφα­λί­σα­με επι­πλέ­ον πό­ρους για τα νησιά μας, δεν είναι αρ­κε­τό για μας που μπή­κα­με μπρο­στά για να μεί­νει όρθια η του­ρι­στι­κή μας βιο­μη­χα­νία.

Ο Νο­τιο­πε­λα­γί­της πρέ­πει να πει­στεί ότι το σύγ­χρο­νο οδικό δί­κτυο, το πο­λυ­δύ­να­μο ια­τρείο και το σχο­λείο, που κα­τα­σκευά­στη­καν δίπλα του, είναι απο­τέ­λε­σμα ενός πο­λι­τι­κού σχε­δια­σμού. Να πει­στεί ότι απο­τε­λεί πο­λι­τι­κή επι­λο­γή η δη­μιουρ­γία του Αι­μο­δυ­να­μι­κού Τμή­μα­τος στο Νο­σο­κο­μείο της Ρόδου, ή ότι ο συ­νάν­θρω­πός του, που βρέ­θη­κε στο πε­ρι­θώ­ριο, πε­ρι­βάλ­λε­ται με αγάπη και ασφά­λεια. Να πει­στεί, εν τέλει, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι…», τό­νι­σε ο κ. Μα­χαι­ρί­δης.

«Θέ­λου­με και απαι­τού­με, να έχου­με το δι­καί­ω­μα στη χά­ρα­ξη πο­λι­τι­κών που υπη­ρε­τούν το συμ­φέ­ρον των νη­σιών μας», είπε ο κ. Μα­χαι­ρί­δης, εκ­φρά­ζο­ντας την βε­βαιό­τη­τά του για τη νίκη:

«Εί­μα­στε βέ­βαιοι για τη νίκη, βέ­βαιοι για το νι­κη­φό­ρο εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα, δεν στε­κό­μα­στε στο χθες, δεν επα­να­παυό­μα­στε στα όσα έγι­ναν, όσα και αν προ­σφέ­ρα­με στο λαό και στον τόπο είναι λίγα μπρο­στά σε αυτά που οφεί­λου­με. Δεν στε­κό­μα­στε ούτε στα λάθη και τις πα­ρα­λεί­ψεις μας, τα ανα­γνω­ρί­ζου­με, τα απο­δε­χό­μα­στε και κρα­τά­με αυτά που μας δί­δα­ξαν. Οι εμπει­ρί­ες που απο­κο­μί­σα­με δεί­χνουν και χα­ρά­ζουν τους δρό­μους που θα ακο­λου­θή­σου­με. Το αυ­ρια­νό νι­κη­φό­ρο απο­τέ­λε­σμα, μάς δε­σμεύ­ει και μας προ­τρέ­πει να φα­νού­με αντά­ξιοι της επα­να­βε­βαί­ω­σης της εμπι­στο­σύ­νης του κό­σμου σε εμάς, στις δυ­να­τό­τη­τές μας, στη διά­θε­σή μας για προ­σφο­ρά και στην απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των πο­λι­τι­κών μας επι­λο­γών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.