Ειδήσεις

Βουλή: Μόνο με τις ψήφους τις ΝΔ “πέρασε” το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ

Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου “Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας”. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνο η Νέα Δημοκρατία, καθώς η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Η αντιπολίτευση καταψήφισε και το άρθρο 7 για τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών κλάδου ΕΣΥ, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση που δήλωσε “παρών”.

Στις ρυθμίσεις προς εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης για τη δημόσια υγεία, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής:

– στο άρθρο 3 “Υλοποίηση δράσης δημόσιας υγείας “Προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις μαστογραφίας κατά του καρκίνου”” η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι “Σπαρτιάτες” και η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν “ναι”. “Παρών” δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. “Όχι” δήλωσαν Νέα Αριστερά και “Νίκη”.

-στο άρθρο 4 “Ειδικές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του Προγράμματος “Προαγωγή Υγείας Οικογένειας και Παιδιού””, “ναι” ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι “Σπαρτιάτες” και η Πλεύση Ελευθερίας. “Παρών” δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. “Όχι” δήλωσαν Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη.

-στο άρθρο 5 “Κινητές Μονάδες Υγείας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης “ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ””, “ναι” ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, “Σπαρτιάτες” και Πλεύση Ελευθερίας. “Παρών” δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά. “Όχι” δήλωσε η “Νίκη”

– στο άρθρο 6, “Υλοποίηση της δράσης “Λειτουργικός Εκσυγχρονισμός του Συστήματος Δημόσιας Υγείας””, “ναι” ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, “Σπαρτιάτες” και Πλεύση Ελευθερίας. “Παρών” ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά. “Όχι” δήλωσαν το ΚΚΕ και η Νίκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου