Αθλητικά

Ποδόσφαιρο: Προχωρά η ενιαία Super League 2

• Τι ισχύει για το μετοχικό κεφάλαιο

Τη συγχώνευση των Super League 2 και Football League επιβεβαίωσε γι ακόμα μία φορά ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Κανένα ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης στη Super League 1 δεν υπάρχει, όπως ξεκαθάρισε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στο CRETA TV για τη συγχώνευση των Super League 2 και Football League που προχωρά, αλλά και τα έσοδα των ομάδων από το στοίχημα.
«Δεν είναι δική μας δουλειά η αναδιάρθρωση στη Super League 1. Δεν είναι δουλειά του Υπουργού, να ανεβάζει και να κατεβάζει ομάδες. Τον πρώτο λόγο σε θέματα αναδιαρθρώσεων τον έχει η Super League 1. Η Super League 1 έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να συνεχίσει με 14 ομάδες. Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι. Έχουν την απόλυτη ευθύνη με πλειοψηφία ¾ να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση. Η τελευταία απόφαση που πήραν ήταν να συνεχίσουν με 14 ομάδες» ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Ακόμη, επιβεβαίωσε, την κατάργηση με νόμο, της Football League, και την ενοποίησή της με τη Super League 2, κάτι που ζήτησε από τον ίδιο η Λίγκα (Super League 2 και Football League), καθώς δεν μπορούσε όπως είπε η ίδια, να πάρει απόφαση με το 3/4, που απαιτείται. Έτσι, όπως ανέφερε, κλήθηκε ο ίδιος να δώσει την λύση και το έκανε, μετά από συναντήσεις με την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής και την ΕΠΟ.
Όπως ανέφερε ο Αυγενάκης, θα δημιουργηθεί μια ενιαία Super League 2, με προϋποθέσεις και κανόνες και αναγκαίο μετοχικό κεφάλαιο 250.000 ευρώ.
Όσο για το πόσες ομάδες θα μετέχουν στη νέα Super League 2, που θα δημιουργηθεί, αυτό, θα εξαρτηθεί «από το πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει».
Ο Αυγενάκης αναφέρθηκε ακόμη στο ποσοστό από το στοίχημα που ήδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες. Ο ίδιος χαρακτήρισε μεγάλη κατάκτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την υπόθεση αυτή, καθώς ήταν ένα πάγιο αίτημα, αλλά κανείς δεν το έκανε στο παρελθόν.
«Τα χρήματα που θα λαμβάνουν κάθε χρόνο οι ομάδες είναι από 50-70 εκατ. ευρώ το χρόνο και θα μοιράζονται πενήντα-πενήντα στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα επαγγελματικά σωματεία έχουν ήδη προεισπράξει, τα ερασιτεχνικά θα το κάνουν μέσα στο καλοκαίρι.
Αυτό το συζητούσαμε πολλά χρόνια και είμαι υπερήφανος που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται με απόλυτη δημοκρατικότητα και διαφάνεια να ενισχύσει στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό» ανέφερε ο υφυπουργός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου