Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Παραιτήθηκαν Ποσειδώνας Κ., Ευκλής και Α.Ο. Βαθύ

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις κλήσεις σε απολογία, στις παραιτήσεις των ομάδων από τις αναμετρήσεις τους, στην τύχη των μη διεξαχθέντων αγώνων και στις δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις.
Οι σημαντικότερες αποφάσεις αφορούν στις παραιτήσεις των ομάδων, καθώς ο Ποσειδώνας Καρπάθου δεν θα αγωνιστεί με τον Ορφέα ( Α’ Κατηγορίας 26η αγωνιστική), ο Ευκλής δεν θα αντιμετωπίσει τον Πολυβώτη ( εξ αναβολής 19η αγωνιστική Β’ Κατηγορία) και ο Α.Ο. Βαθύ δεν θα αγωνιστεί με τον Ξάνθο Πάτμου (εξ αναβολής 16η αγωνιστική Β’ Κατηγορία).
Στις ομάδες που παραιτήθηκαν επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Δόξα Ψίνθου- Α.Σ. Χάλκης στις 07/4 (20η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Δόξας Ψίνθου, Ι.Μπαρμπαντώνη ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1 α ’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Δόξας Ψίνθου, Κ.Κοσκινιώτη ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1 γ ’ και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Σ. Χάλκης, Κ. Ξηροκώστα ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (έπαιξε την μπάλα με το χέρι), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ ΙΙΙ του Π.Κ.).
Δήμητρα Δαματριάς- Εθνικός Αρχίπολης στις 07/4 (20η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Εθνικού Αρχίπολης, Μ. Φιάμπολη ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1β’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Δήμητρας Δαματριάς, Χ. Γιαννακάκη ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ.Ι του Π.Κ.).
Πολύστρατος- Αναγέννηση Έμπωνα στις 07/04 (20η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Πολύστρατου, Σ. Ν. Γεωργαλλή ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1γ’ και άρθρο 10’ παρ.2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Έμπωνα, Ε. Σφυράκη ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ.1γ’ και άρθρο 10’ παρ.2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Έμπωνα, Ι. Κωνσταντάκη ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στο β’ βοηθό διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1 α ’ περ. Ι του Π.Κ.).
Η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε στον προπονητή του σωματείου της Αναγέννησης Έμπωνα κ. Φ. Μιχαλάκη χρηματική ποινή 40 ευρώ, καθώς και την ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για τέσσερις αγωνίστηκες (άρθρο 11’ παρ.2’ σε συνδυασμό με το άρθρο 10’ παρ.1 δ’ και παρ. 2 δ’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 12/05/2019 (άρθρο 23’ παρ.2α’ του Π.Κ.).
Μη διεξαχθέντες αγώνες
Η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τους διαιτητές των κάτωθι αγώνων, Αναγέννηση Ασφενδιού- Α.Ο. Αθλοπαιδιών στις 06/04/2019 (18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας Νήσων), ΓΑΣ Ιάλυσος- Αρένα στις 06/04/2019 (23η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-16 Δωδεκανήσου) και Ορφέας- Διαγόρας στις 06/04/2019 (18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ-14 Δωδεκανήσου), δέχεται ότι ορθώς δεν διεξήχθησαν οι ως άνω αγώνες, διότι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων οι αγωνιστικοί χώροι έγιναν σε μεγάλο βαθμό λασπώδης, με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων των αγώνων (άρθρο 10’ παρ. 1α’ του ΚΑΠ).
Παραπέμπει τα Φ.Α. στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, για επανορισμό των ως άνω αγώνων, μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών από την έκδοση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής (άρθρο 21’ παρ. 2α’ του ΚΑΠ).
Α.Ο. Βαθύ Καλύμνου- Αναγέννηση Ασφενδιού στις 31/03 (17η αγωνιστική)
Ο μη διεξαχθείς αγώνας Α.Ο. Βαθύ Καλύμνου- Αναγέννηση Ασφενδιού για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου στις 31/03/2019 κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του σωματείου του Α.Ο. Βαθύ λόγω μη προσέλευσης την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα της ομάδας της Αναγέννησης Ασφενδιού (άρθρο 21’ παρ. 3α’ του ΚΑΠ).
Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ από την ομάδα της Αναγέννησης Ασφενδιού αφαιρούνται τρείς βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία και επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 21’ παρ. 3’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ς ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Α.Ο. Βαθύ).
Δημόσιες δυσμενείς-δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος διαιτητών και του διαιτητού του αγώνος Ακουσίλαος- Άγιος Γεώργιο Μαλώνας στις 30/03/2019
Η Πειθαρχική Επιτροπή κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο το σωματείο του Αγίου Γεωργίου Μαλώνας, για το παράπτωμα των δημοσίων δυσμενών, δυσφημιστικών δηλώσεων, κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό της παρούσης και επιβάλει σε βάρος του εγκαλούμενου σωματείου την χρηματική ποινή 250 ευρώ λόγω ανάκλησης των δηλώσεων πριν την άσκηση της δίωξης από την Πειθαρχική Επιτροπή (άρθρο 20Α’ παρ. 3’ και 4’ του Π.Κ.).
Παραίτηση σωματείου Α.Ο. Βαθύ Καλύμνου με Ξάνθο Πάτμου (16η αγωνιστική, εξ αναβολής)
Σύμφωνα με το από τις 08/04/2019 έγγραφο του ο Α.Ο. Βαθύ Καλύμνου δηλώνει ότι παραιτείται του αγώνα με τον Ξάνθο Πάτμου της 16ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) για το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Νήσων Δωδεκανήσου περιόδου 2018-2019.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Ξάνθου Πάτμου και από την τρέχουσα βαθμολογία του Α.Ο. Βαθύ Καλύμνου αφαιρούνται τρείς βαθμοί (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Σύμφωνα με το άρθρο 21’ παρ. 3’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την αντίπαλο ομάδα (Ξάνθος Πάτμου). Επίσης στην ομάδα του Α.Ο. Βαθύ Καλύμνου επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Παραίτηση σωματείου Ευκλής Σορωνής με Πολυβώτη Νισύρου (19η αγωνιστική, εξ αναβολής)
Σύμφωνα με το από τις 09/04/2019 έγγραφο του ο Ευκλής δηλώνει ότι παραιτείται του αγώνα με τον Πολυβώτη της 19ης αγωνιστικής (εξ αναβολής) για το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου περιόδου 2018-2019.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Πολυβώτη και από την τρέχουσα βαθμολογία του Ευκλή αφαιρούνται τρείς βαθμοί (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Σύμφωνα με το άρθρο 21’ παρ. 3’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την αντίπαλο ομάδα (Πολυβώτης). Επίσης στην ομάδα του Ευκλή επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Παραίτηση σωματείου Ποσειδώνα Καρπάθου με Ορφέα (26η αγωνιστική, Α’ Κατηγορία)
Σύμφωνα με το από τις 09/04/2019 έγγραφο του ο Ποσειδώνας Καρπάθου δηλώνει ότι παραιτείται του αγώνα με τον Ορφέα της 26ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου περιόδου 2018-2019.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής: Ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Ορφέα και από την τρέχουσα βαθμολογία του Ποσειδώνα Καρπάθου αφαιρούνται τρείς βαθμοί (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Σύμφωνα με το άρθρο 21’ παρ. 3’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την αντίπαλο ομάδα (Ορφέας). Επίσης στην ομάδα του Ποσειδώνα Καρπάθου επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 12/05/2019 (άρθρο 23’ παρ.2α’ του Π.Κ.).
Κλήση προς απολογία
Α.Ε. Δ.ΙΑΣ. – Άγιος Γεώργιος Πανόρμου στις 06/04 (7η αγωνιστική, Κ-14)
Καλείσθε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ την Πέμπτη 18/04/2019 και ώρα 16:00 προς απολογία ΕΓΓΡΑΦΩΣ για τον αγώνα πρωταθλήματος Κ-14 Νήσων Δωδεκανήσου, μεταξύ των ομάδων Α.Ε.ΔΙ.ΑΣ. – Άγιος Γεώργιος Πανόρμου στις 06/04/2019.
Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιρικός αγώνας δεν διεξήχθη, διότι ο εγκαλούμενος Άγιος Γεώργιος Πανόρμου δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο την ορισθείσα ώρα έναρξης του αγώνα, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,5,17,21,22 του ΚΑΠ.
Επίσης το σωματείο της Α.Ε.ΔΙ.ΑΣ. να καταθέσει εγγράφως σχετικά με την μη διεξαγωγή του αγώνος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου