Ρεπορτάζ

Απέσπασε το χρυσό βραβείο «Όσκαρ του Τουρισμού» η καινοτόμος δράση “accessible rhodes”

To χρυσό βραβείο, στα «Οσκαρ του Τουρισμού», απέσπασε η καινοτόμος δράση «Accessible Rhodes»!
Σημαντικά στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου. Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι: Χαράλαμπος Καρίμαλης, πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιώργος Τζιάλλας, Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργος Βασιλάκης, διευθύνων σύμβουλος Κλάδου Αυτοκινήτων ΒΑΣΙΛΑΚΗ, Παρασκευή Πατουλίδου, πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Δρ. Ηλίας Κικίλιας, γενικός διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ και Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στην ομιλία της, η Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε σχετικά με τις φετινές βραβεύσεις:
«Ένας από τους βασικούς μας στόχους στον θεσμό των Tourism Awards, είναι να διαφυλάξουμε την αξία της κάθε βράβευσης. Το γεγονός ότι μόλις ένας στους τρεις φετινούς βραβευθέντες κερδίζει βραβείο Gold, υπογραμμίζει έμμεσα την σπουδαιότητα και τη βαρύτητα που έχει για μας και για τον κλάδο, κάθε επίπεδο διάκρισης».
Στην κατηγορία «Προσβάσιμος Τουρισμός» βραβεύθηκε το πρακτορείο GEM TRAVEL για την καινοτόμο δράση «Accessible Rhodes».
Πρόκειται για σύμπραξη της Κοιν.Σεπ «Ασκληπειάδες» με το πρακτορείο τουρισμού Gem Travel, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε επισκέπτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, στο πλαίσιο του προσβάσιμου τουρισμού.
Από τον Ιανουάριο, που έγινε η παρουσίαση του προγράμματος μέχρι σήμερα, το project “Accessible Rhodes” (www.accessible-rhodes.gr) έχει μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό και ήδη, αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός κρατήσεων από επισκέπτες που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής αναπηρία.
To «Accesible Rhodes» (Προσβάσιμη Ρόδος) είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και ένα συλλογικό πρότζεκτ που έχει ένα και μοναδικό όραμα: Να είναι ο τουρισμός στη Ρόδο μια εμπειρία που μπορούν να την απολαύσουν όλοι. Να μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Σκοπός είναι η παροχή άψογων τουριστικών υπηρεσιών, όπως μετακινήσεις, εκδρομές και παροχή εξοπλισμού σε άτομα με αναπηρίες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο. Παράλληλα, σκοπός είναι η ορθή και τεκμηριωμένη πληροφόρηση των ατόμων με αναπηρίες σχετικά με προσβάσιμα ξενοδοχεία, προσβάσιμους προορισμούς κλπ. προσωποποιημένα και με βάση τις ανάγκες τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου