Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία του ντέρμπι με τον Φοίβο εξέδωσε ο Άρης Αρχαγγέλου, αναφέροντας τις φάσεις στις οποίες θεωρούν ότι αδικήθηκαν από το διαιτητικό «τρίο».
Αναλυτικά:
«Το Δ.Σ. του Γ.Φ.Σ. Άρης Αρχαγγέλου, τοποθετείται δημόσια για όσα είδαν όλα τα μάτια (πλην έξι) του ποδοσφαιρικού κόσμου της Δωδεκανήσου στο ντέρμπι της ομάδας μας με το Φοίβο. Το σημαιάκι του βοηθού Τσέτσου, ενδέχεται να ήταν βαρύτερο απ’ ότι συνηθίζεται κάτι που μαρτυρά η άρση του με τη συμβολή του πάγκου του Φοίβου στο 30ο λεπτό, όταν ο Χατζηλιόντας έφυγε στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων μας, ξεκινώντας καλυπτόμενος ΚΑΙ πίσω από το κέντρο του γηπέδου την ώρα της πάσας του Κοντόγιαννου. Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία και αλλαγή βασικών κανονισμών ποδοσφαίρου. Ο βοηθός έπειτα από το τέλος της αναμέτρησης, ζήτησε “συγγνώμη” από μέλη του Δ.Σ. του Άρη, αφού όπως υποστήριξε, άτομα από τον πάγκο του Φοίβου τον παρεμπόδισαν και τον ανάγκασαν να σηκώσει το σημαιάκι του! Φοβήθηκε; Τότε γιατί ήρθε στο γήπεδο και γιατί τον όρισαν;
Στο 62ο λεπτό ο Κεφάλας σε μονομαχία εντός περιοχής ρίχνει τον Μπαϊρακτάρη στο έδαφος. Στη συνέχεια ο τερματοφύλακας του Φοίβου πιάνει από το λαιμό τον επιθετικό της ομάδας μας. Ο διαιτητής Γιαννουκάς παρατηρεί τη φάση από κοντά. Αντί για πέναλτι και αποβολή στον Κεφάλα για αντιαθλητική ενέργεια, υποδεικνύει επιθετικό φάουλ και δείχνει την κίτρινη (!) κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Φοίβου! Ακόμα μία παγκόσμια πρωτοτυπία και αλλαγή βασικών κανονισμών ποδοσφαίρου.
Με αυτό τον τρόπο στέρησε από την ομάδα μας το αυτονόητο, δηλαδή το αριθμητικό πλεονέκτημα για 30 λεπτά. Για τη συγκεκριμένη φάση, ο διαιτητής της αναμέτρησης στο τέλος είπε στο γενικό αρχηγό μας πως ο Κεφάλας “δεν έκανε τίποτα”. Άρα γεννιέται το εύλογο ερώτημα: Για ποιο λόγο έδωσε κίτρινη κάρτα; Φοβήθηκε; Τότε γιατί ήρθε στο γήπεδο και γιατί τον όρισαν; (ο βοηθός Μαυρουδής δίπλα του απλά θεατής).
Φτάνοντας στο 83ο λεπτό, ο Στεφανίδης κρατάει τον Τσελεπίδη και τον ανατρέπει μόλις λίγα μέτρα μπροστά από το σημείο που βρίσκεται ο διαιτητής Γιαννουκάς. Φυσικά δεν σφυρίζεται τίποτα και στην εξέλιξη της φάσης ο Παϊζάνος με προβολή χτυπάει στο κεφάλι εντός περιοχής τον Νικήτα, ωστόσο ούτε το έμμεσο καταλογίζεται.
Στην αρχή της φάσης του δεύτερου γκολ του Φοίβου στο 90ο λεπτό, ο Γκινής ξεκινάει από θέση οφσάιντ, με το βοηθό Τσέτσο να αφήνει τη φάση να συνεχιστεί. Πταίσμα! Η πρόθεση του διαιτητή φαίνεται ξεκάθαρα από τη διαχείριση στον πειθαρχικό τομέα με κίτρινες να χαρίζονται σε μαρκαρίσματα πάνω σε Χατζηλιόντα και Μάλλιο.
Για όλα τα παραπάνω, αδιάψευστος μάρτυρας είναι το βίντεο του αγώνα, που καλύφθηκε ζωντανά από δύο τοπικά διαδικτυακά μέσα. Προνομιακή διαιτητική προστασία ο Άρης δεν είχε και δεν θέλει!
Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο του Αρχαγγέλου για την στήριξη του ΚΑΙ στο παιχνίδι της Κρεμαστής. Κατανοούμε την πίκρα και το θυμό του.
Πέρσι στον τελικό μάς έστειλαν Μίαρη, Τσέτσο και Μαυρουδή. Στην Κρεμαστή Γιαννουκά με τους ίδιους βοηθούς. Ποιός θα απολογηθεί στον κόσμο του Άρη με τα 71 χρόνια ιστορίας, όσα και τα χρόνια της ΕΠΣ Δωδεκανήσου;
Ευχαριστούμε την διοίκηση του Φοίβου για την φιλοξενία. Επίσης, ευχόμαστε περαστικά στον ποδοσφαιριστή του Πολύστρατου, Άκη Παπακώστα.
Υ.Γ.: Επιστρέφουμε στον ποδοσφαιριστή Τζιβίλογλου το μήνυμα στο φανελάκι που ανέμιζε αλαζονικά στον κόσμο μας, στον πάγκο μας και στον προπονητή μας, στον οποίο ο πρόεδρος του Φοίβου κ. Σμαραγδιός ζήτησε προσωπικά “συγγνώμη” τιμώντας την ιστορία της ομάδας του και τον συγχαίρουμε».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ