Ειδήσεις

Aντιδρούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στην αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα της αξιολόγησης των σχολείων και θα περιλαμβάνει την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εκτιμήσουν τη γενική κατάσταση και εικόνα του σχολείου. Η έκθεση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιηθεί υπό την εποπτεία σχολικών συμβούλων και των διευθυντών των σχολείων.

Αναφορικά με την προσωπική αξιολόγηση εκπαιδευτικών που ξεκινά τον Μάιο, η προτεραιότητα δίνεται στους εκπαιδευτικούς που ως την 31η Μαΐου 2014 συμπληρώνουν τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για προαγωγή. Στη διαδικασία αυτή ο ιεραρχικά ανώτερος θα αξιολογεί, ενώ αν κάποιος υστερεί, ο επιμορφωτής θα δημιουργεί ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα και θα επαναξιολογείται ύστερα από έναν χρόνο.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Μαρτίου και την Κυριακή 16, έξω από το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στα υποχρεωτικά σεμινάρια των στελεχών εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, «η αποκαλούμενη αυτοαξιολόγηση έχει ναυαγήσει και οι εκπαιδευτικοί δεν υποκύπτουν σε πιέσεις ώστε να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου