ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα η τέταρτη ψηφοφορία για τον νέο ΠτΔ – Αναμένεται εκλογή Τασούλα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΒΟΥΛΗ

Σήμερα  το πρωί διε­ξά­γε­ται στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής η τέταρτη ψηφο­φο­ρία για την εκλογή του νέου Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τίας.

Η ψηφο­φο­ρία διε­ξά­γε­ται εν όψει της λήξης της θητείας της νυν Προ­έ­δρου, Κατε­ρί­νας Σακελ­λα­ρο­πού­λου, στις 13 Μαρτίου 2025.

Στην  ονο­μα­στική ψηφο­φο­ρία απαι­τεί­ται πλειο­ψη­φία 151 βου­λευ­τών, αριθμός τον οποίο έχει ήδη υπερβεί στις προη­γού­με­νες ψηφο­φο­ρίες ο προ­τα­θείς από τη ΝΔ, τέως Πρό­ε­δρος της Βουλής Κων­στα­ντί­νος Τασού­λας.

Στην πρώτη και στη δεύτερη ψηφο­φο­ρία απαι­τείτο πλειο­ψη­φία δύο τρίτων (200), ενώ στην τρίτη απαι­τείτο πλειο­ψη­φία τριών πέμπτων (180). Στις ψηφο­φο­ρίες αυτές ο κ. Τασού­λας ψηφί­στηκε από 160 βου­λευ­τές, ο προ­τει­νό­με­νος από το ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαν­νί­τσης από 34 βου­λευ­τές, η προ­τα­θείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λούκα Κατσέλη από 40 βου­λευ­τές, και ο προ­τα­θείς από την ΚΟ της Νίκης, Κ. Κυρια­κού, από 14 βου­λευ­τές.

Στην πρώτη ψήφισαν 297 βου­λευ­τές και κατα­γρά­φη­καν 49 «παρών» και 3 απου­σίες, ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ψηφο­φο­ρία ψήφισαν και οι 300 βου­λευ­τές και κατα­γρά­φη­καν 52 «παρών». Σε περί­πτωση μη επί­τευ­ξης από­λυ­της πλειο­ψη­φίας στην αυριανή, τέταρτη ψηφο­φο­ρία, θα διε­ξα­χθεί μία πέμπτη (και τελευ­ταία ψηφο­φο­ρία) ύστερα από πέντε ημέρες και θα εκλεγεί Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τίας με σχετική πλειο­ψη­φία.

 

Πηγή: vradini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.