Ρεπορτάζ

Επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης ξενοδοχειακής μονάδας και ρύθμιση των οφειλών της

Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου έγινε δεκτό το αίτημα γνωστής ξενοδοχειακής εταιρείας για την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης μονάδας της στον Θεολόγο υπό τους όρους της καταβολής στη ΔΕΗ ποσού ύψους 30.000 ευρώ έναντι της οφειλής της ως το τέλος Φεβρουαρίου 2022 και μηνιαίως του ποσού των 5.000 ευρώ εφ’ εξής αλλά και εξόφλησης των τρέχοντων λογαριασμών της.
Η ξενοδοχειακή εταιρεία, που προσέφυγε κατά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, συστάθηκε το 1974 και συνίσταται στην ξενοδοχειακή εκμετάλλευση δύο ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί της Ρόδου.
Αμφότερες οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι γνωστές για τις υψίστης ποιότητας και πολυτελείς παροχές τους, στο πολυάριθμο πελατολόγιό τους καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας τους.
Οι ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες στους πελάτες κατά την τουριστική περίοδο στο νησί, ήτοι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο κάθε έτους.
Η επιχείρηση ήταν καθ’ όλα ακμάζουσα, υγιής και αξιόχρεη και κάλυπτε το σύνολο των υποχρεώσεών της. Συνεργάζονταν άριστα με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες και προμηθευτές της τοπικής κοινωνίας, ενώ άριστη ήταν η φήμη της στα διεθνή τουριστικά πρακτορεία.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η οικονομική κρίση δεν την άφησε ανεπηρέαστη. Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η ελλιπέστατη χρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, η αδυναμία είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών είχαν σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει δυσπραγία κατά τα έτη 2010-2016 αλλά το μέγεθος αυτής ήταν ελεγχόμενο και δεν οδηγούσε αυτό σε μεγάλες καθυστερήσεις εξόφλησης των οφειλών της.
Το έτος 2014 συνέβη μεγάλη καθυστέρηση και εν τέλει ματαίωση πληρωμής από συνεργάτη της και απώλεσε εξ’ αυτού του λόγου περί τα 4.000.000 €!!!
Παρά τις δυσμενείς αλυσιδωτές συνέπειες αυτής της ζημιάς, η εταιρεία ολοένα και περισσότερο διακανονίζει τις υποχρεώσεις της και εξυγιαίνεται.
Προμηθευτές, δημόσιο και εργαζόμενοι εξοφλούνται σταδιακά και ουδείς προβαίνει άμεσα σε μέτρα εκτέλεσης, γιατί γνωρίζει ότι η εταιρεία δείχνει σημάδια ανάκαμψης σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και πρόκειται να εξοφληθεί στο μέλλον έστω σταδιακά και αποφεύγονται τα μέτρα εκτέλεσης που θα εμποδίσουν την ομαλή σταδιακή εξόφληση όλων.
Όπως και με τους λοιπούς δανειστές της, έτσι και με τη ΔΕΗ αδυνατούσε στα προηγούμενα έτη να είναι συνεπής και σωρεύτηκαν οφειλές δεδομένου ότι αυξήθηκαν και οι λογαριασμοί και το κόστος του ρεύματος με επιπλέον έμμεσους φόρους.
Τα ως άνω προβλήματα ήταν άλλωστε αυτά που οδήγησαν την εταιρία στην υποβολή, στο αρμόδιο Δικαστήριο, αιτήσεως για υπαγωγή στην εξυγίανση.
Η οφειλή της σε ρεύμα ανέρχεται στο ποσό των 235.000 € περίπου.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Πολίτης    12.02.2022 10:38

    Οι επιστρεπτέες προκαταβολές πήγαν σε σπιτια, αυτοκινητα, ταξίδια κ.α. Οι υπάλληλοι τους δουλευουν 12ωρα και 14ωρα για 700€ και όλα καλά. Βάζουμε και εναν καλό δικηγόρο και πληρωνουμε το 1/5 απο αυτά που χρωστάμε και συνεχίζουμε
    όλα αυτά τα δικαστήρια έπρεπε να γίνονται εκτός Ρόδου
    Η δικαιοσύνη έλαμψε παλι

Σχολιασμός άρθρου