Τοπικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση συντονιστικής επιτροπής αγροτών Νότιας Ρόδου

Την Παρασκευή 11/02 οι αγρότες της Νότιας Ρόδου πραγματοποιήσαμε συνέλευση στο «δημαρχείο Γενναδίου». Συζητήσαμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε , όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές χοντρικής πώλησης στα προϊόντα μας, τις ζημιές από τα ελάφια κ.α.

Τα προβλήματα μας και τα αιτήματα μας είναι κοινά με τους συναδέλφους μας στην υπόλοιπη χώρα, που έχουν βγει εδώ και μια εβδομάδα στα μπλόκα. Το κύριο που ζητάμε οι αγρότες σε όλη την χώρα από την κυβέρνηση, είναι να παρθούν άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, για να μπορούμε να μείνουμε στα χωριά μας και να συνεχίσουμε να παράγουμε. Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα, δεν μας καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο.

Για το θέμα των ελαφιών εκφράστηκε οργή από όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς αν δεν αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, ο πρωτογενής τομέας του νησιού κινδυνεύει να εξαφανιστεί τα επόμενα χρόνια.

Με τα παραπάνω δεδομένα αποφασίσαμε συλλογικά να βγούμε και εμείς στον δρόμο. Καλούμε όλους τους αγρότες της Νότιας Ρόδου, αλλά και από άλλες περιοχές του νησιού να συγκεντρωθούμε την Δευτέρα 14/2 στις 18:30 στο δημαρχείο Γενναδίου», με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα. Οι μορφές των κινητοποιήσεων θα αποφασίζονται με συνελεύσεις στον χώρο του αγροτικού μπλόκου.

Τα αιτήματα μας προς την κυβέρνηση είναι:

1. Μέτρα μείωση του κόστος παραγωγής.

2. Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και εξοπλισμό.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο.

4. Επιδότηση ζωοτροφών.

5. Προστασία από φυσικές καταστροφές και αποζημίωση στο 100%.

6. Να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο σε όλα τα προϊόντα που αφορούν γεωργία, κτηνοτροφία , μελισσοκομία (Σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές εφόδια για τους μελισσοκόμους κλπ.).

7. Άμεση εύρεση λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τα ελάφια(ολοκληρωτικές καταστροφές καλλιεργειών, τροχαία ατυχήματα) γιατί αρκετά χρόνια τώρα ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο πρόβλημα χωρίς να έχει δοθεί κάποια ουσιαστική λύση.

Στην συνέλευση παρευρέθηκαν για να στηρίξουν τον αγώνα μας οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου και μέλη της επιτροπής αγώνα κατοίκων της Νότιας Ρόδου.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 12/02/2022 Σαββίδης Γεώργιος ,Ακκούρης Σταύρος, Κώστας Θωμάς, Περούλης Εμμανουήλ, Φραζής Νικόλαος, Πίκος Εμμανουήλ, Μανωλάκης Γεώργιος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου