ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικές πρωτοβουλίες Μητσοτάκη στον Τουρισμό-Κυβερνητική επιτροπή στο Μαξίμου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Το άνοιγ­μα του ελ­λη­νι­κού Του­ρι­σμού φέτος, έχει “πάρει πάνω του” ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης, έχο­ντας ανα­λά­βει μια σειρά από ση­μα­ντι­κές πρω­το­βου­λί­ες, κα­τα­δει­κνύ­ο­ντας την ση­μα­σία του τομέα για την ελ­λη­νι­κή Οι­κο­νο­μία και Κοι­νω­νία.

Με προ­σω­πι­κές ενέρ­γειες και οδη­γί­ες του πρω­θυ­πουρ­γού, κατά το πρό­τυ­πο της επι­στο­λής στην πρό­ε­δρο της Ευ­ρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Ursula von der Leyen για το πι­στο­ποι­η­τι­κό εμ­βο­λια­σμού, στο Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου έχει δη­μιουρ­γη­θεί κυ­βερ­νη­τι­κή τε­χνο­κρα­τι­κή επι­τρο­πή, υπό τον υφυ­πουρ­γό παρά τω πρω­θυ­πουρ­γώ Άκη Σκέρ­τσο, η οποία ασχο­λεί­ται με όλα τα θέ­μα­τα που αφο­ρούν στην έναρ­ξη της εφε­τι­νής του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου, τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις ει­σό­δου στην χώρα, τους κα­νό­νες με τους οποί­ους θα γί­νε­ται η δια­μο­νή, την προ­βο­λή της χώρας στις αγο­ρές του εξω­τε­ρι­κού, τις δι­με­ρείς συμ­φω­νί­ες, κ.ο.κ.. Με την ολο­κλή­ρω­ση δε του σχε­δί­ου θα υπάρ­ξουν ανα­κοι­νώ­σεις, ώστε να είναι σα­φείς και ξε­κά­θα­ροι οι κα­νό­νες, με βάση τους οποί­ους θα λει­τουρ­γή­σει φέτος ο ελ­λη­νι­κός Του­ρι­σμός.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥ­ΡΙ­ΣΜΟΣ, στο πλαί­σιο αυτό, εξε­τά­ζο­νται:

  • δι­με­ρείς δια­κρα­τι­κές συμ­φω­νί­ες για όσους έχουν εμ­βο­λια­στεί
  • επι­και­ρο­ποί­η­ση υγειο­νο­μι­κών πρω­το­κόλ­λων
  • εμ­βο­λια­σμός των ερ­γα­ζό­με­νων στον Του­ρι­σμό
  • προ­βο­λή της χώρας στο εξω­τε­ρι­κό, αλλά και εσω­τε­ρι­κό
  • προ­γράμ­μα­τα εσω­τε­ρι­κού Του­ρι­σμού (Του­ρι­σμός για όλους, κοι­νω­νι­κός του­ρι­σμός, κ.λπ.)

Σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες αυτές, πέραν του Ισ­ρα­ήλ, στο οποίο πραγ­μα­το­ποί­η­σε επί­ση­μη επί­σκε­ψη ο Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης και έγι­ναν επί­ση­μες ανα­φο­ρές για την φι­λο­ξε­νία Ισ­ραη­λι­νών του­ρι­στών στην Ελ­λά­δα που έχουν εμ­βο­λια­στεί, οι ελ­λη­νι­κές αρχές συ­νο­μι­λούν με Ηνω­μέ­νο Βα­σί­λειο και Ρωσία, για την σύ­να­ψη δι­με­ρών συμ­φω­νιών που θα επι­τρέ­πουν την απρό­σκο­πτη φι­λο­ξε­νία πο­λι­τών των χωρών αυτών που έχουν εμ­βο­λια­στεί για δια­κο­πές στην Ελ­λά­δα. Δεν έχει γίνει γνω­στό αν θα δια­τη­ρη­θεί κά­ποιο test (pcr ή rapid) κατά την εί­σο­δο στην Ελ­λά­δα, για τους πο­λί­τες των χωρών αυτών που έχουν εμ­βο­λια­στεί.

Τα πρω­τό­κολ­λα

Πα­ράλ­λη­λα, η κυ­βερ­νη­τι­κή επι­τρο­πή εξε­τά­ζει ορια­κές προ­σαρ­μο­γές στα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα, μετά την επι­τυ­χη­μέ­νη πε­ρυ­σι­νή εμπει­ρία, όπου τα ελ­λη­νι­κά ξε­νο­δο­χεία αντε­πε­ξήλ­θαν με από­λυ­τα επι­τυ­χία στην φι­λο­ξε­νία του­ρι­στών.

Οι αλ­λα­γές που εξε­τά­ζο­νται, σύμ­φω­να με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες, επι­κε­ντρώ­νο­νται στα εξής (όχι πε­ριο­ρι­στι­κά), σε όλη την του­ρι­στι­κή αλυ­σί­δα:

ΚΑ­ΤΑ­ΛΥ­ΜΑ­ΤΑ

1. Μη συ­χνός κα­θα­ρι­σμός δω­μα­τί­ου παρά μόνο κα­τό­πιν αι­τή­μα­τος του πε­λά­τη.

Κα­τάρ­γη­ση αυτού του μέ­τρου. 

2. Κα­θη­με­ρι­νή αλ­λα­γή ιμα­τι­σμού και πε­τσε­τών, της βρα­δι­νής ετοι­μα­σί­ας (turn down service) παρά μόνο κα­τό­πιν αι­τή­μα­τος του πε­λά­τη.

Κα­τάρ­γη­ση αυτού του μέ­τρου

3. Το σερ­βί­ρι­σμα στον μπου­φέ πραγ­μα­το­ποιεί­ται μόνο από το προ­σω­πι­κό εστί­α­σης, το οποίο φέρει τα εν­δε­δειγ­μέ­να Μ.Α.Π. και τηρεί τα βα­σι­κά μέτρα απο­φυ­γής με­τά­δο­σης του κο­ρο­νοϊ­ού – COVID-19.

Το μέτρο αυτό όχι μόνο δυ­σχε­ραί­νει τη λει­τουρ­γία του ξε­νο­δο­χεί­ου αλλά επη­ρε­ά­ζει αρ­νη­τι­κά και την εμπει­ρία του επι­σκέ­πτη. Συμ­βάλ­λει στην αύ­ξη­ση του κό­στους ενώ η προ­σφο­ρά ειδών μπου­φέ είναι κατά πολύ μειω­μέ­νη σε σχέση με όσα είχαν συ­νη­θί­σει οι επι­σκέ­πτες. Εξε­τά­ζε­ται η επι­λο­γή του κάθε ξε­νο­δο­χεί­ου, από τις 2 πα­ρα­κά­τω εναλ­λα­κτι­κές:

– Το Σερ­βί­ρι­σμα στον μπου­φέ να γί­νε­ται από προ­σω­πι­κό της κου­ζί­νας με χρήση Μέσων Ατο­μι­κής Προ­στα­σί­ας (ΜΑΠ) ή

– Να πα­ρέ­χο­νται γά­ντια στους πε­λά­τες, ώστε να μπο­ρούν χωρίς φόβο να ακου­μπά­νε τις λα­βί­δες σερ­βι­ρί­σμα­τος (σε συν­δυα­σμό με τη συχνή αλ­λα­γή λα­βί­δων από πλευ­ράς Service)

4. Με­τρή­σεις στις πι­σί­νες σε χλώ­ριο και PH.

Κα­τάρ­γη­ση ή ελά­φρυν­ση αυτού του μέ­τρου με απαί­τη­ση για λι­γό­τε­ρες με­τρή­σεις

5. Χη­μι­κές ανα­λύ­σεις.

Κα­τάρ­γη­ση ή ελά­φρυν­ση αυτού του μέ­τρου με απαί­τη­ση για λι­γό­τε­ρες με­τρή­σεις

πηγή : money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.