ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοιγμα του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου με click in shop ζητά ο Σταμπουλίδης – Διαφωνεί ο Γώγος

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ

Σενάρια για άνοιγμα του λια­νε­μπο­ρίου από την ερχό­μενη Δευτέρα, 18 Ιανουα­ρίου, εξε­τά­ζει η κυβέρ­νηση.

Σύμφωνα με τις πλη­ρο­φο­ρίες της εκπο­μπής “Κοι­νω­νία Ώρα MEGA”, η ορι­στική απόφαση για το άνοιγμα των κατα­στη­μά­των θα παρθεί την Πέμπτη ή την Παρα­σκευή, όταν θα συνα­ντη­θούν και θα συνε­δριά­σουν οι αρμό­διοι του υπουρ­γείου Ανά­πτυ­ξης με την επι­τροπή των λοι­μω­ξιο­λό­γων.

Το σχέδιο του ανοίγ­μα­τος της αγοράς προ­βλέ­πει το άνοιγμα των κομ­μω­τη­ρίων και των κέντρων αισθη­τι­κής, καθώς και το άνοιγμα ορι­σμέ­νων κατα­στη­μά­των λια­νε­μπο­ρίου.

Στα­μπου­λί­δης: Αυτά τα κατα­στή­ματα προ­τεί­νουμε να ανοί­ξουν την επόμενη εβδο­μάδα

Ο ΓΓ Εμπο­ρίου και Προ­στα­σίας του Κατα­να­λωτή, Πανα­γιώ­της Στα­μπου­λί­δης, μιλώ­ντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλη­μέρα Ελλάδα”, απο­κά­λυψε ότι έχει προ­τα­θεί από την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουα­ρίου, να ανοί­ξουν με τη μέθοδο του click in shop, τα κατα­στή­ματα ένδυσης, υπό­δη­σης και χρυ­σο­χο­ΐας.

Όπως είπε ο κ. Στα­μπου­λί­δης, πρό­κει­ται για κατα­στή­ματα που παρα­δο­σιακά κάνουν το μεγα­λύ­τερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώ­σεων, η οποία ξεκί­νησε ήδη από χθες.

Ο κ. Στα­μπου­λί­δης συμπλή­ρωσε πως υπάρχει πρόταση από την πλευρά του υπουρ­γείου για να λει­τουρ­γή­σει όλη η αγορά με τους απα­ραί­τη­τους κανόνες, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να συμ­βα­δί­σει η λει­τουρ­γία της αγοράς με την παν­δη­μία, καθώς έχει απο­δει­χθεί πως όταν τα μέτρα τηρού­νται δεν υπάρχει επι­δη­μιο­λο­γική επι­βά­ρυνση.

Πώς θα λει­τουρ­γεί το click in shop

Η μέθοδος του click in shop δια­φέ­ρει με το click away, καθώς οι πελάτες θα μπορούν μα μπουν μέσα στα κατα­στή­ματα. Ο αριθμός των πελατών μέσα σε ένα κατά­στημα θα εξαρ­τη­θεί από τα τετρα­γω­νικά του κατα­στή­μα­τος, ενώ θα υπάρχει και χρονικό περι­θώ­ριο για την παρου­σία μέσα στο μαγαζί.

Για την έλευση στο κατά­στημα απαι­τεί­ται ραντε­βού, το οποίο κατο­χυ­ρώ­νε­ται και ορί­ζε­ται με μήνυμα στο κινητό μας τηλέ­φωνο.

 

 

 

Δια­φω­νία από Γώγο: Πολύ νωρίς για το click in shop

Από την άλλη πλευρά, ο καθη­γη­τής Παθο­λο­γίας Λοι­μω­ξιο­λο­γίας και μέλος της Επι­τρο­πής των Εμπει­ρο­γνω­μο­νών, Χαρά­λα­μπος Γώγος, μιλώ­ντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, απέ­κλεισε το ενδε­χό­μενο να ανοίξει στην παρούσα φάση με τη μέθοδο click in shop, του ραντε­βού δηλαδή για αγορές μέσα στο κατά­στημα, ανα­φέ­ρο­ντας χαρα­κτη­ρι­στικά ότι “ακόμα δε λει­τουρ­γεί ούτε το click away”.

“Είναι πρόωρο να μιλάμε για click in shop, αν και είναι μια έξυπνη λύση, γιατί θα επι­τρέ­ψει λίγο την κινη­τι­κό­τητα μέσα στα μαγαζιά και όχι βέβαια στον ρυθμό που υπήρχε. Νομίζω όμως ότι πρέπει να γίνει αυτό, όταν έρθει η ώρα του. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει πρώτα το click away, να τρέξει και στη συνέ­χεια να πάμε σε πιο τολμηρά πράγ­ματα”, σημεί­ωσε ο κ. Γώγος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.