Ειδήσεις

«Τάση» η Ελλάδα για τη θερινή σεζόν του 2020 εκτιμά η TUI

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης κατατάσσει τη χώρα μας στις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για τους Γερμανούς

Τις πρώτες εκτιμήσεις της για τη σεζόν του 2020 έδωσε η TUI από τη γερμανική αγορά, που αποτελεί μαζί με τη βρετανική τις δύο βασικότερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, ο οποίος μάλιστα έχει ενισχύσει τη θέση του στη χώρα μας μετά την κατάρρευση της Thomas Cook τον Σεπτέμβριο του 2019, κατατάσσει τη χώρα μας στις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για τους Γερμανούς για την επόμενη θερινή περίοδο. Με βάση τη ζήτηση για την επόμενη χρονιά, η TUI καταγράφει το …comeback της Ισπανίας, με αυξημένη τη ζήτηση έναντι του 2019 για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Μαγιόρκα, ενώ στις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις της ερχόμενης σεζόν είναι «κλασικοί» όπως χαρακτηρίζονται προορισμοί, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αίγυπτος.

Στις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για τους Γερμανούς φέτος περιλαμβάνονται και οι «πράσινες» διακοπές, ενώ όπως διαπιστώνουν οι επιτελείς της TUI είναι μεγαλύτερη επίσης η ζήτηση για εξατομικευμένες εμπειρίες αλλά και πιο εξωτικούς ή μακρινούς προορισμούς όπως οι Μαλδίβες, η Καραϊβική, η Νοτιοανατολική Ασία και φυσικά οι ΗΠΑ.

Σημειωτέον ότι για την Ελλάδα, οι Γερμανοί αποτελούν την αγορά με τις υψηλότερες αφίξεις και παραμένουν στην πρώτη θέση και για το 2019 παρά τη μείωση με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την περίοδο του δεκαμήνου έως και τον Οκτώβριο του 2019: Ειδικότερα, για την περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου σύμφωνα με τα νούμερα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε μείωση κατά 8,2% και διαμορφώθηκε στις 3,9 εκατ. ταξιδιώτες και ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 3,4 εκατ. ταξιδιώτες (+19,5% έναντι του δεκαμήνου του 2018).

Η TUI κατατάσσει τη χώρα μας και στους πρώτους προορισμούς για τους Αυστριακούς το 2020, για όσους επιλέγουν προορισμούς στο εξωτερικό για πιο κοντινά ταξίδια. Με βάση τα στοιχεία από την TUI Aυστρίας, την πεντάδα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για την επόμενη σεζόν συμπληρώνουν, εκτός από την Ελλάδα, η Ισπανία, η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ιταλία.

Πρώτη επιλογή προορισμού κοντινής απόστασης για το καλοκαίρι του 2020 είναι η Ελλάδα για τους Αυστριακούς σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η TUI Αυστρίας.

Στους 5 δημοφιλέστερους προορισμούς των Αυστριακών συγκαταλέγονται επίσης η Ισπανία, η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ιταλία.

Όπως αναφέρεται, ο τουρ οπερέειτορ με ηγετική θέση στη χώρα μας αναπτύσσει περαιτέρω τα δικά του brand και κόνσεπτ.

Συνολικά, οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 3.600 ξενοδοχεία περίπου στην Ελλάδα.

Το καλοκαίρι του 2020 θα προσφέρονται και νέα όπως το Robinson Club Ierapetra στην Κρήτη. Στο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων περιλαμβάνονται επίσης μονάδες που θα προσφέρονται στο μέλλον αποκλειστικά από την TUI όπως το πρώην Sentido Hotels Atlantica Mikri Poli Crete, το Atlantica Carda Beach στην Κω, το Turan Prince και το πρώην Cook’s Club Crete, σήμερα The Z Club Crete.

Στο πρόγραμμα του 2020 για Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται 100 πτήσεις την εβδομάδα, εκ των οποίων οι 16 αποκλειστικά μέσω κρατήσεων της TUI, σε νησιωτικούς προορισμούς όπως Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κως και η Ρόδος.

Η ΤUI θα προσφέρει συνολικά, σε όλους τους προορισμους της, 100 επιπλέον ξενοδοχεία το 2020, ενώ συνεχίζει να δίνει έμφαση στο τμήμα εμπειριών που συνοδεύουν τα ξενοδοχεία και τις κρουαζιέρες της.

πηγή newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου