«Δεν ξέρω πόσο υπερήφανος πρέπει να αισθάνεστε ως ο μακροβιότερος πρωθυπουργός των μνημονίων», ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων.

«Είχατε πει ότι θα υποστούμε το μαρτύριο της σταγόνας με τα θετικά μέτρα. Σήμερα θα υποστείτε το μαρτύριο της αλήθειας», συνέχισε. Μετά από τέσσερα χρόνια η κοινωνία ξέρει και θα σας στείλει το λογαριασμό. «Το 2019 είναι έτος εκλογών και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες».

Δεν είπατε τίποτα για το Σκοπιανό, σχολίασε ο αρχηγός της ΝΔ. Εχετε να πείτε κάτι για όσα είπε ο Ζάεφ για «Μακεδόνες της Ελλάδος» και «Μακεδονικά» που πρέπει να διδάσκονται στην χώρα μας», αναρωτήθηκε. Εκεί που επί 27 χρόνια έξι πρωθυπουργοί έλεγαν «όχι» εσείς είπατε «ναι». Όταν ακούμε ότι «η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» δεν συμφωνούμε, συμπλήρωσε. «Εσεις μετείχατε στο παζάρι».

«Αν αύριο η χώρα κληθεί να διαχειριστεί πρόβλημα μακεδονικής μειονότητας δεν θα φταίνε όσοι εναντιώθηκαν στη συμφωνία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντάλλαξε» το σκοπιανό με τη μείωση των συντάξεων. «Αυτό ήταν το εισιτήριο για το ταξίδι από τις Πρέσπες στην Ιθάκη». Ετσι, δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας αλλά ξένα συμφέροντα. Συνέχισε. Όπως είπε στις Βρυξέλλες λένε ότι κανένας Ελληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση. «Τα δώσατε όλα για την εξουσία».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ