Δύο υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων θα απασχολήσουν τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια Ρόδου και Κω την προσεχή Δευτέρα.
Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, θα καθίσει ένας Ελληνογερμανός, κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκου, που συμπλήρωσε το 12ο όχι και το 14ο έτος της ηλικίας του.
Σε βάρος του κατηγορούμενου έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης συναναστροφής και επικοινωνίας με την ανήλικη κοπέλα.
Η δίωξη σε βάρος του Ελληνογερµανού ασκήθηκε αυτεπαγγέλτως από τον Εισαγγελέα Πληµµελειοδικών Ρόδου µετά από κατάθεση της µητέρας της ανήλικης, άτοµο µε αναπηρία και της ίδιας, σύµφωνα µε την οποία την 29η Αυγούστου 2010 ο καταγγελλόµενος επιτέθηκε στο κορίτσι και ασέλγησε σε βάρος της, θωπεύοντάς την και χαϊδεύοντάς την στα γενετικά όργανα.
Η ανήλικη, ηλικίας τότε 13 ετών, επισκέφθηκε το νησί της Χάλκης συμμετέχοντας σε φιλαρμονική ορχήστρα, στο πλαίσιο πανηγυρικών εκδηλώσεων για την εορτή του Αγίου Ιωάννη.
Παρέμεινε στο νησί φιλοξενούμενη από συγγενείς της και το βράδυ της 29ης Αυγούστου 2010 διασκέδαζε σε πανηγύρι στην πλατεία του νησιού, όπου και καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τα αδέλφια της, τον εξάδελφό της κι άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο κατηγορούμενος, με τον οποίο δεν είχε καμία σχέση.
Κάποια στιγμή ο κατηγορούμενος φέρεται να της ζήτησε να τον συνοδεύσει μέχρι την παρακείμενη αποθήκη για να φέρουν μπουκάλια με νερό για το τραπέζι.
Εκείνη φέρεται να συμφώνησε και να τον ακολούθησε. Ο κατηγορούμενος φέρεται να την οδήγησε μέσα από στενά δρομάκια και φτάνοντας σε ένα σκοτεινό σημείο, να την έσπρωξε ξαφνικά σε ένα πεζούλι και να την φίλησε στο στόμα. Η ανήλικη φέρεται να αντέδρασε και να προσπάθησε να τον απωθήσει.
Στην συνέχεια ο κατηγορούμενος φέρεται να έπιασε το χέρι της και να προσπάθησε να το βάλει στα γενετικά του όργανα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να ξεκουμπώσει το παντελόνι του.
Η ανήλικη αντιστάθηκε, κατάφερε να ξεφύγει και να επιστρέψει στην παρέα της.
Την επόμενη ημέρα επέστρεψε στη Ρόδο και ανέφερε το περιστατικό στη μητέρα της και στη συνέχεια προέβησαν σε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Από την έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν προέκυψαν ενδείξεις σοβαρής διαταραχής μετατραυματικού στρές στην ανήλικη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τα γεγονότα δεν έλαβαν χώρα, όπως τα περιέγραψε το θύμα στην κατάθεσή του.
Από άλλη πραγματογνωμοσύνη προέκυψε εξάλλου ότι η νοημοσύνη της ανήλικης κυμαίνεται στο φυσιολογικό για την ηλικία της επίπεδο και μπορεί σαφώς να διακρίνει το ψέμα από την αλήθεια και τη φαντασία από την πραγματικότητα. Είναι δε νοητικά και συναισθηματικά σε θέση να περιγράφει με ειλικρίνεια τα γεγονότα του παρελθόντος.
Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικώς τα όσα του αποδίδονται, επισημαίνοντας ότι η μήνυση σε βάρος του είναι παντελώς ψευδής.
Όπως τόνισε, η ανήλικη ισχυρίστηκε ότι προέβη στις προαναφερόμενες πράξεις σε βάρος της, ενώ ήταν με παρέα και πέραν τούτου ότι τον ακολούθησε προκειμένου να τον βοηθήσει να μεταφέρει μπουκάλια με νερό.
Ισχυρίστηκε ότι τα όσα υποστήριξε η ανήλικη και η μητέρα της είναι αποκυήματα φαντασίας.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.
-Υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου με κατηγορούμενο έναν Καλύμνιο ψαρά θα απασχολήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου.
Ειδικότερα κατηγορείται ως υπαίτιος του ό,τι στην Κάλυμνο την 19η Ιανουαρίου 2012 ενήργησε ασελγείς πράξεις με πρόσωπο νεότερο των 14 ετών και συγκεκριμένα στην οικία συγγενικού του προσώπου, της γιαγιάς του, στην ενορία Υπαπαντής Καλύμνου. Συνευρέθηκε συγκεκριμένα ερωτικά με ανήλικη, προσβάλλοντας έτσι σοβαρά το κοινό αίσθημα της αιδούς και των ηθών, καθώς και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας της και ικανοποιώντας τη διέγερση της γενετήσιας ορμής του.
Ο κατηγορούμενος είναι επαγγελματίας αλιεύς και κατοικεί στην Κάλυμνο. Η ανήλικη ήταν μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, κάτοικος Καλύμνου.
Την επιμέλεια της ανήλικης είχε η μητέρα της, η οποία γνωριζόταν με τον κατηγορούμενο και με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση καθότι την επισκεπτόταν αρκετές φορές στο σπίτι της.
Η ανήλικη γνωρίστηκε προσωπικά με το κατηγορούμενο μέσω εξαδέλφου της και έτσι ξεκίνησε μια διαδικασία προσέγγισής της, μέσω ανταλλαγής τηλεφωνικών μηνυμάτων (κινητό τηλέφωνο).
Ο κατηγορούμενος φέρεται να της απηύθυνε γλυκές φράσεις και όμορφα λόγια, αποκαλώντας την “γυναικάκι μου” και ισχυριζόταν ότι την αγαπούσε και γενικότερα της συμπεριφερόταν με ευγενικό και λίαν ευπροσήγορο τρόπο.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ανήλικη, κολακευμένη, παρασύρθηκε από την παρουσία και το ενδιαφέρον που της έδειξε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα και αποκορύφωμα την ολοκλήρωση αυτής της προσέγγισης δια της σεξουαλικής συνευρέσεως.
Η ανήλικη στην κατάθεσή της δήλωσε ότι γοητεύτηκε από το πρόσωπο του κατηγορουμένου και για αυτό συναίνεσε η ίδια στο ερωτικό συναπάντημα, το οποίο συνέβη στις 19 Ιανουαρίου 2012 στην οικία της γιαγιάς του κατηγορουμένου.
Ο ψαράς στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι αυτή ενορχηστρώθηκε από τη μητέρα της ανήλικης η οποία διεκδικούσε ερωτικά αυτόν, ο οποίος όμως αντιστεκόταν σθεναρώς.
Αδιάψευστο βέβαια στοιχείο του καταμαρτυρούμενου γεγονότος είναι η ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης λίγες μέρες μετά το συμβάν, η οποία πιστοποιεί τη διακόρευση του παρθενικού υμένος της, όπερ μαρτυρεί επισυμβαίνουσα σωματική συνουσία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ