Ειδήσεις

Ποινικός Κώδικας: Ψηφίστηκε με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Στην ψηφοφορία της αρχής τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τις προωθούμενες αλλαγές, πλην του ΚΙΝΑΛ που δήλωσε «παρών».

Με το νομοσχέδιο αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο που διέπει σειρά ειδεχθών εγκλημάτων, εισάγεται η έννοια των επιβαρυντικών περιστάσεων, ενώ διευρύνεται και το αξιόποινο. Πλέον οι ποινές για εγκλήματα όπως ανθρωποκτονία, βιασμός ή ληστεία μετά φόνου θα τιμωρείται αποκλειστικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξη, ενώ αυστηροποιείται και το ποινικό πλαίσιο για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τελούνται σε βάρος ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε δια των εισηγητών, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία. Κάτι που δεν επέτρεψε στον Ανδρέα Λοβέρδο να διαφοροποιηθεί από τη «γραμμή» του κόμματος, καθώς ο ίδιος είχε δηλώσει ότι συμφωνεί επί της αρχής με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.

Ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης, ψήφισε αρχικά εκ παραδρομής «ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο, προκαλώντας σύγχυση σε συναδέλφους του και δημοσιογράφους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου