ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση ναρκωτικών

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
κοκα

Σε ποινή κά­θειρ­ξης 10 ετών κα­τα­δι­κά­στη­κε χθες από το Πε­ντα­με­λές Εφε­τείο Δω­δε­κα­νή­σου, ο M. B. ή E. B. του Ι., 24 ετών, υπή­κο­ος Αλ­βα­νί­ας, κα­τη­γο­ρού­με­νος για αγορά και κα­το­χή με­γά­λης πο­σό­τη­τας κο­κα­ΐ­νης, που συ­νε­λή­φθη την 8η Ια­νουα­ρί­ου 2012 από αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Ρόδου.

Πρω­το­δί­κως του είχε επι­βλη­θεί ποινή κά­θειρ­ξης 13 ετών και 4 μηνών ενώ είχαν κρι­θεί αθώοι οι συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νοι του V. B. του Μ., 28 ετών, υπή­κο­ος Αλ­βα­νί­ας, F. E. του Η., 38 ετών, υπή­κο­ος Αλ­βα­νί­ας και D. A. S. αγνώ­στου πα­τρός, 22 ετών, υπή­κο­ος Ρου­μα­νί­ας.

Το ιστο­ρι­κό της υπό­θε­σης φέ­ρε­ται να έχει ως εξής:

Στους αστυ­νο­μι­κούς πε­ρι­ήλ­θε η πλη­ρο­φο­ρία ότι ο πρώ­τος κα­τέ­χει και δια­κι­νεί με­γά­λες πο­σό­τη­τες κο­κα­ΐ­νης σε το­ξι­κο­μα­νείς της Ρόδου. Οι αστυ­νο­μι­κοί έθε­σαν υπό δια­κρι­τι­κή επι­τή­ρη­ση και ακι­νη­το­ποί­η­σαν την 6η Ια­νουα­ρί­ου 2012 και περί ώραν 20.30 τον πρώτο, που εκι­νεί­το πεζός, στη συμ­βο­λή των οδών Ιω­άν­νη Με­τα­ξά και Αρ. Βα­λα­ω­ρί­τη.

Μαζί του ήταν η τέ­ταρ­τη κα­τη­γο­ρού­με­νη, που κρα­τού­σε τα κλει­διά οι­κί­ας, επί της οδού Πα­πα­λου­κά. Ακο­λού­θη­σε έρευ­να στην οικία αυτή, και βρέ­θη­καν επι­με­λώς κρυμ­μέ­νες, εντός απορ­ρο­φη­τή­ρα, τέσ­σε­ρις αυ­το­σχέ­διες πλα­στι­κές συ­σκευα­σί­ες με κο­κα­ΐ­νη, συ­νο­λι­κού μι­κτού βά­ρους 638,2 γραμ­μα­ρί­ων, μια ηλε­κτρο­νι­κή ζυ­γα­ριά ακρι­βεί­ας, ένα ψα­λί­δι και μια τε­μα­χι­σμέ­νη νάι­λον συ­σκευα­σία.

Ακόμα σε συρ­τά­ρι του υπνο­δω­μα­τί­ου βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν μια κάρτα GOLD της εται­ρεί­ας τα­χυ­με­τα­φο­ράς χρη­μά­των WESTERN UNION και ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο και μια κάρτα SIM.

Σε σω­μα­τι­κή έρευ­να που διε­νερ­γή­θη­κε στον πρώτο κα­τη­γο­ρού­με­νο βρέ­θη­κε ένα πλα­στό δια­βα­τή­ριο, που όπως είπε, είχε αγο­ρά­σει από άγνω­στο στην Αλ­βα­νία, ένα­ντι 500 ευρώ και ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο. Από την έρευ­να προ­έ­κυ­ψε ότι ο πρώ­τος είχε εγ­γρα­φεί στον κα­τά­λο­γο των ανε­πι­θύ­μη­των αλ­λο­δα­πών.

Ακο­λού­θη­σε έρευ­να στην οικία του δεύ­τε­ρου κα­τη­γο­ρού­με­νου, στην οδό Δηλ­μπε­ρά­κη. Εκεί βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν, το χρη­μα­τι­κό ποσό των 700 ευρώ σε χαρ­το­νο­μί­σμα­τα των 50 ευρώ και δύο κι­νη­τά τη­λέ­φω­να, ενώ σε έρευ­να στην οικία του τρί­του βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν, ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο, το χρη­μα­τι­κό ποσό των 17.500 ευρώ και ένα βι­βλιά­ριο τρά­πε­ζας. Οι δυο πρώ­τοι κα­τη­γο­ρού­με­νοι είναι εξα­δέλ­φια, ενώ ο τρί­τος έχει πα­ντρευ­τεί την αδελ­φή του δεύ­τε­ρου.

Δεν προ­έ­κυ­ψε ωστό­σο ότι ο δεύ­τε­ρος και ο τρί­τος είχαν εμπλο­κή στην υπό­θε­ση με την κο­κα­ΐ­νη.

Εξαι­ρε­τι­κό εν­δια­φέ­ρον πα­ρου­σιά­ζει το γε­γο­νός ότι ένας 61χρο­νος, επι­χει­ρη­μα­τί­ας, κά­τοι­κος Ρόδου, που είχε απα­σχο­λή­σει στο πα­ρελ­θόν τις αρχές σε υπο­θέ­σεις ναρ­κω­τι­κών και σω­μα­τε­μπο­ρί­ας, δή­λω­σε στους αστυ­νο­μι­κούς ότι ανα­γνω­ρί­ζει ανε­πι­φύ­λα­κτα τον πρώτο κα­τη­γο­ρού­με­νο ως το άτομο που τον προ­μή­θευε κατά το πα­ρελ­θόν με πο­σό­τη­τες κο­κα­ΐ­νης. Φέ­ρε­ται να κα­τέ­θε­σε μά­λι­στα ότι τον εγνώ­ρι­σε μέσω του έγκλει­στου στη φυ­λα­κή για υπο­θέ­σεις ναρ­κω­τι­κών B. D., πριν από ένα έτος πε­ρί­που και ότι είχε αγο­ρά­σει απ’ αυτόν πέντε με έξι φορές από ένα γραμ­μά­ριο κο­κα­ΐ­νης ένα­ντι 60 ευρώ.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του κα­τη­γο­ρού­με­νου πα­ρέ­στη ο δι­κη­γό­ρος κ. Μ. Δη­μη­τρα­κό­που­λος.

-Το ίδιο δι­κα­στή­ριο επέ­βα­λε ποινή κά­θειρ­ξης 8 ετών στον B. F. του A. 35 ετών, υπή­κοο Αλ­βα­νί­ας που συ­νε­λή­φθη από αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Ρόδου, για δια­κί­νη­ση κο­κα­ΐ­νης.

Πρω­το­δί­κως είχε κα­τα­δι­κα­στεί σε ποινή κά­θειρ­ξης 10 ετών και χρη­μα­τι­κή ποινή 3.000 ευρώ. Ενο­χοι κα­το­χής ως το­ξι­κο­μα­νείς, αλλά ατι­μώ­ρη­τοι, είχαν κρι­θεί στον πρώτο βαθμό, ο 52χρο­νος  Α. Μ. και ο 37χρο­νος Α. Ι. ενώ έπαυ­σε υφ’ όρων τη δίωξη σε βάρος δύο χρη­στών και συ­γκε­κρι­μέ­να ενός 39χρο­νου και ενός 43χρο­νου.

Σύμ­φω­να με τη δι­κο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε από τους αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Ρόδου, τον Οκτώ­βριο του 2011, έλα­βαν την πλη­ρο­φο­ρία ότι ο 35χρο­νος Αλ­βα­νός κα­τέ­χει και πωλεί ναρ­κω­τι­κά σε χρή­στες της Ρόδου. Η οικία του τέ­θη­κε σε δια­κρι­τι­κή πα­ρα­κο­λού­θη­ση και δια­πι­στώ­θη­κε ότι προ­έ­βαι­νε σε αγο­ρα­πω­λη­σί­ες ναρ­κω­τι­κών.

Τον Μάιο του 2012 οι αστυ­νο­μι­κοί της Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών έλα­βαν νέα πλη­ρο­φο­ρία σύμ­φω­να με την οποία σε οικία επί της οδού Πα­πα­λου­κά ο ομο­γε­νής δια­κι­νεί ναρ­κω­τι­κά. Από την πα­ρα­κο­λού­θη­ση που ακο­λού­θη­σε δια­πι­στώ­θη­κε ότι είχε συ­να­ντή­σεις με χρή­στες ναρ­κω­τι­κών τους οποί­ους τρο­φο­δο­τού­σε με ου­σί­ες, ενώ ο 52χρο­νος, κά­τοι­κος Κρε­μα­στής, εμ­φα­νι­ζό­ταν στην οικία και πα­ρε­λάμ­βα­νε χρή­μα­τα τα οποία πα­ρέ­δι­δε στη συ­νέ­χεια στον πρώτο.

Ο 52χρο­νος, σύμ­φω­να με τους αστυ­νο­μι­κούς, ήταν ο με­σά­ζων με­τα­ξύ του Αλ­βα­νού και του ομο­γε­νή.

Ο πρώ­τος κα­τη­γο­ρού­με­νος, όπως προ­έ­κυ­ψε από τις ίδιες έρευ­νες των αστυ­νο­μι­κών, έκρυ­βε ναρ­κω­τι­κές ου­σί­ες σε διά­φο­ρες υπαί­θριες εκτά­σεις στην οδό Παρ­θε­νό­πης, ενώ δια­κι­νού­σε από εκεί ου­σί­ες σε χρή­στες.

Στη συ­νέ­χεια πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε επι­χεί­ρη­ση για την εξάρ­θρω­ση του κυ­κλώ­μα­τος με τη συμ­με­το­χή δι­κα­στι­κού λει­τουρ­γού.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να περί ώραν 11.50 ο δεύ­τε­ρος κα­τη­γο­ρού­με­νος αφού πα­ρέ­λα­βε χρή­μα­τα από τον τρίτο εντο­πί­στη­κε να ανα­σύ­ρει ναρ­κω­τι­κά από την “κα­βά­τζα” του στην οδό Παρ­θε­νό­πης. Ενώ εκι­νεί­το επί της οδού Πα­πα­λου­κά ο δεύ­τε­ρος κα­τη­γο­ρού­με­νος ακι­νη­το­ποι­ή­θη­κε και σε σω­μα­τι­κή έρευ­να που του έγινε βρέ­θη­καν στην κα­το­χή του 7 αυ­το­σχέ­διες συ­σκευα­σί­ες με κο­κα­ΐ­νη του ενός γραμ­μα­ρί­ου έκα­στη. Ο τρί­τος συ­νε­λή­φθη έξω από την οικία του.

Ο πρώ­τος εντο­πί­στη­κε σε άλλο ση­μείο της πόλης και ακι­νη­το­ποι­ή­θη­κε από τους αστυ­νο­μι­κούς. Σε έρευ­να που του έγινε βρέ­θη­κε στην κα­το­χή του το χρη­μα­τι­κό ποσό των 320 ευρώ το οποίο και κα­τα­σχέ­θη­κε ως προ­ερ­χό­με­νο από την πώ­λη­ση ναρ­κω­τι­κών.

Στην “κα­βά­τζα” του πρώ­του βρέ­θη­καν σε με­ταλ­λι­κό κουτί 8 αυ­το­σχέ­διες συ­σκευα­σί­ες με κο­κα­ΐ­νη βά­ρους ενός γραμ­μα­ρί­ου έκα­στη και σε άλλο υπαί­θριο ση­μείο μια κενή πλα­στι­κή συ­σκευα­σία κα­πνού με ηρω­ί­νη συ­νο­λι­κού βά­ρους 72,5 γραμ­μα­ρί­ων.

Σε έρευ­να που ακο­λού­θη­σε στην οικία του πρώ­του κα­τη­γο­ρού­με­νου βρέ­θη­κε μια αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με κο­κα­ΐ­νη βά­ρους ενός γραμ­μα­ρί­ου, το χρη­μα­τι­κό ποσό των 1.900 ευρώ, ένα ψα­λί­δι και ένα κου­βά­ρι σπά­γκου.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του κα­τη­γο­ρού­με­νου πα­ρέ­στη ο δι­κη­γό­ρος κ. Κ. Ασλά­νης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.