Τοπικές Ειδήσεις

Υποβλήθηκε μήνυση για απόπειρες εξαπάτησης επιχειρηματιών μέσω αγγελιών πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Ακόμη ένα θύμα οργανωμένης σπείρας τα μέλη της οποίας επιδιώκουν να αφαιρέσουν, με ιδιαίτερα τεχνάσματα, σημαντικά ποσά από επιχειρηματίες του νησιού, εμφανιζόμενοι ως δήθεν αγοραστές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τους, παρουσιάστηκε χθες ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ενώ γνωστός φαρμακοποιός, τα στοιχεία του οποίου χρησιμοποιούν προκειμένου να πείσουν ότι πρόκειται για τον αγοραστή, υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα δικηγόρος της Ρόδου δέχτηκε τηλεφώνημα από μέλος της σπείρας που παρίστανε τον φαρμακοποιό, λέγοντάς του ότι ενδιαφέρεται για την αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου του τύπου Mercedes CLK 100, το οποίο έχει αναρτήσει προς πώληση σε ιστοσελίδα.
Η τιμή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι 8.000 ευρώ και ο απατεώνας που τηλεφώνησε στον δικηγόρο ημέρα Σάββατο επεδίωξε να του υφαρπάξει το ποσό των 3.800 ευρώ λέγοντάς του πως από λάθος του ενέβασε 11.800 ευρώ τα οποία όμως προόριζε για την αγορά φαρμάκων και του ζήτησε να του τα επιστρέψει. Μάλιστα προκειμένου να τον πείσει ότι πράγματι του είχε εμβάσει τα χρήματα τα οποία θα εμφανίζοντο δήθεν στον λογαριασμό του την πρώτη εργάσιμη μέρα, του απέστειλε με μήνυμα πλαστό extre κατάθεσης χρημάτων της Εθνικής Τράπεζας.
Θυμίζουμε ότι το πρώτο υποψήφιο θύμα της σπείρας είναι γνωστός βιοτέχνης, που δραστηριοποιείται στην πόλη της Ρόδου, ο οποίος έχει αναρτήσει στο facebook αλλά και σε ιστοσελίδα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ένα οικογενειακό αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, ιδιοκτησίας της συζύγου του, με τιμή πώλησης 6.000 ευρώ.
Ο επιχειρηματίας δέχτηκε στο τηλέφωνό του κλήση από άγνωστο πρόσωπο ο οποίος επεδίωξε να τον πείσει ότι ήταν ο ίδιος φαρμακοποιός, που διατηρεί το κατάστημά του στο Μανδράκι και ότι βρίσκεται στην Αθήνα για την αγορά αυτοκινήτου.
Του είπε ότι είδε το αυτοκίνητό του στην αγγελία κι ότι θέλει να προχωρήσει άμεσα στην αγορά ζητώντας του μάλιστα, πριν ακόμη δει το αυτοκίνητο να του δώσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού για να του καταθέσει το αντίτιμο της αγοράς.
Ο επιχειρηματίας το έπραξε και λίγη ώρα αργότερα ο απατεώνας του απέστειλε με μήνυμα πλαστό καταθετήριο τράπεζας που τον εμφάνιζε να έχει καταθέσει αντί 6.000 ευρώ, 8.000 ευρώ.
Ο απατεώνας, προσποιούμενος τον Ροδίτη φαρμακοποιό, του τηλεφώνησε, του είπε ότι είχε κάνει λάθος στην κατάθεση και του ζήτησε να του επιστρέψει τα 2.000 ευρώ της διαφοράς.
Ο επιχειρηματίας, υποψιασμένος δεν το έπραξε λέγοντάς του ότι θα πρέπει να αναμένει ώστε να προβεί σε έλεγχο στην τράπεζα χθες, την πρώτη εργάσιμη μέρα όπου θα μπορούσε μέσω των υπαλλήλων να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του εμβάσματος.
Ο απατεώνας έγινε ιδιαίτερα φορτικός γεγονός που οδήγησε τον επιχειρηματία στην απόφαση να μεταβεί στο Μανδράκι και να αναζητήσει τον “φαρμακοποιό” στο κατάστημά του.
Εκεί πράγματι βρήκε τον φαρμακοποιό, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι πρόκειται για απάτη κι ότι του είχε τηλεφωνήσει κι άλλος επιχειρηματίας ενημερώνοντάς τον ότι επιχείρησαν να του αποσπάσουν χρήματα με την ίδια μέθοδο!
Ο βιοτέχνης μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε την απόπειρα εξαπάτησής του και λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε και το δεύτερο θύμα.
Πρόκειται για ιδιοκτήτη γνωστής υπεραγοράς, ο οποίος έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ένα τζιπ μάρκας Mercedes με τιμή πώλησης 18.000 ευρώ.
Ο απατεώνας τού τηλεφώνησε λέγοντάς του ομοίως ότι είναι ο φαρμακοποιός και του απέστειλε πλαστό καταθετήριο του ποσού των 19.000 ευρώ ζητώντας του να του επιστρέψει το ποσό των 1.000 ευρώ που είχε καταθέσει από λάθος. Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο ζητήθηκε από τα δύο υποψήφια θύματα να επιστρέψουν τα χρήματα που είχαν δήθεν κατατεθεί στον λογαριασμό τους ανήκει σε μια αλλοδαπή, η οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιείται από τους απατεώνες ως αχυράνθρωπος.
Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται ενώ πιθανολογείται ότι υπήρξαν κι άλλες ανάλογες υποθέσεις απάτης στο νησί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου