Τοπικές Ειδήσεις

Αθώοι κρίθηκαν δύο δικηγόροι που κατηγορήθηκαν για απιστία και υπεξαίρεση

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου δύο δικηγόροι που είχαν κριθεί ένοχοι πρωτοδίκως για απιστία και υπεξαίρεση αντίστοιχα.
Αθώα κρίθηκε ειδικότερα μια δικηγόρος της Ρόδου στην οποία είχε επιβληθεί πρωτοδίκως από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή για απιστία δικηγόρου με επιδίωξη κέρδους.
Εφέρετο ειδικότερα στο χρονικό διάστημα από 21 Αυγούστου 2013 έως 20 Δεκεμβρίου 2013 να είχε λάβει εντολή από την εγκαλούσα να υποβάλει έγκληση εις βάρος ενός ημεδαπού για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης λόγω αδικοπραξίας και συγκεκριμένα για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για προσβολή προσωπικότητας και ενώ είχε εισπράξει το χρηματικό ποσό των 1.210 ευρώ δεν εκτέλεσε την εντολή που της δόθηκε.

Αθώος κρίθηκε ακόμη κι ένας δικηγόρος της Ρόδου στον οποίο είχε επιβληθεί ομοίως ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή καθώς είχε κριθεί ένοχος υπεξαίρεσης.
Ο κατηγορούμενος εφέρετο την 12η Δεκεμβρίου 2014 να έλαβε αποζημίωση ύψους 11.927,17 ευρώ που είχε επιδικαστεί στον εντολέα του και κατέβαλε η ΔΕΗ ΑΕ με επιταγή και να μην του απέδωσε το ποσό ως όφειλε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου