Αθλητικά

Στις ΕΠΣ τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Γ’ Εθνικής και του γυναικείου ποδοσφαίρου

Απόφαση που αναμένεται να ενισχύσει τα οικονομικά των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και να βοηθήσει στην αξιοποίηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, πήρε η ΕΠΟ.
Συγκεκριμένα στο νέο ΚΑΠ που δημοσιεύτηκε αναφέρεται ότι τόσο τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας όσο και του γυναικείου ποδοσφαίρου περνούν στην δικαιοδοσία των Ενώσεων και όχι των σωματείων όπως ήταν μέχρι πέρυσι.
Το ίδιο συμβαίνει και για τα δικαιώματα των διοργανώσεων των ΕΠΣ, που παραμένουν στις ΕΠΣ, εκτός αν οι ίδιες θέλουν να τα παραχωρήσουν στα σωματεία.
Η διάταξη του ΚΑΠ έχει ως εξής:
«Τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα και τα δικαιώματα διαδικτυακής (μέσω ίντερνετ) μετάδοσης των Πανελλήνιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, των τοπικών πρωταθλημάτων ευθύνης των Ε.Π.Σ. και των πρωταθλημάτων του ποδοσφαίρου Σάλας (5Χ5) ρυθμίζονται με τις προκηρύξεις της οικείας διοργανώτριας.
Με εξαίρεση των σωματείων Γ’ Εθνικής και των γυναικείων πρωταθλημάτων που η ΕΠΟ τα παραχωρεί στις Ε.Π.Σ. που ανήκουν».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου