Ψηφίστηκε από το Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η επίμαχη τροπολογία με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.
Την τροπολογία υπερψήφισαν 51 Βουλευτές, ενώ την καταψήφισαν 38. Έξι Βουλευτές δήλωσαν παρών.
Σημειώνεται ότι υπήρξαν 8 αντικαταστάσεις Βουλευτών (πέντε από τη Νέα Δημοκρατία και τριών από το ΠΑΣΟΚ),χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιες περιπτώσεις ήταν για «πολιτικούς» λόγους.

Στο χαμηλό συντελεστή μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα

“Επιασαν τόπο” οι παρεμβάσεις των τουριστικών φορέων στον υπουργό Οικονομικών, καθώς οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις (μικρές επιχειρήσεις, τουριστικά καταλύματα κ.ά.) εντάσσονται στον χαμηλό συντελεστή του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με ρύθμιση που αποδέχθηκε η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή.

Παράλληλα στον υψηλό συντελεστή του ΕΝΦΙΑ εντάσσονται οι βίλες και οι κατοικίες που ενοικιάζονται την τουριστική περίοδο.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σχολιάζοντας τη ρύθμιση, ανέφερε ότι «διασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα πλήρωναν πολλαπλάσιο φόρο», αφού «θα φορολογούνταν ως κατοικίες».

Λίγο αργότερα, η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε:

«H σημερινή εξέλιξη για τη φορολόγηση των τουριστικών καταλυμάτων στο πλαίσιο του ΕΝΦΙΑ, συμβάλλει στη μείωση των οικονομικών βαρών, στην ίση μεταχείριση και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρών ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων. Mέλημα του υπουργείου Tουρισμού είναι η στήριξη του τουριστικού κλάδου στο σύνολο του. Με βάση αυτή την αρχή, είμαστε πάντα ανοικτοί σε κάθε πρόταση που θα διευκολύνει τη λειτουργία των επιχειρήσεων και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού».

euro2day.gr-tornos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ