Εν αναμονή ολοκλήρωσης της νεκροψίας νεκροτομής καθώς και των τοξικολογικών εξετάσεων στον 65χρονο Ελευθέριο Μαθιό, που υπέκυψε συνεπεία καρδιακής ανακοπής μετά από διαπληκτισμό με δύο Ρώσους (μάνα και γιό) τελούν οι αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, προκειμένου να διαπιστώσουν και επισήμως αν υφίσταται αιτιώδης σύνδεσμος, που να δικαιολογεί την αλλαγή του χαρακτήρα της δικογραφίας από αιφνίδιο θάνατο σε ανθρωποκτονία.
Το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψεως καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες, την σύζυγο του εκλιπόντος ενώ αναμένεται να ληφθεί κατάθεση και από την κόρη του.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει προκύψει μέχρι στιγμής από καταθέσεις, περί ώραν 13.30 της Παρασκευής μια οικογένεια Ρώσων τουριστών και συγκεκριμένα η 65χρονη μητέρα, ο 30χρονος γιός της και η ανήλικη κόρη του μετέβησαν στην παραλία της Ψαροπούλας και κάθισαν σε ξαπλώστρες που εκμεταλλεύεται μια συνάδελφος του εκλιπόντος.
Η επιτηδευματίας μετέβη στο σημείο και ζήτησε από την 65χρονη αλλοδαπή να της καταβάλει το αντίτιμο της μίσθωσης της ομπρέλας για να λάβει την απάντηση ότι θα πληρώσει μετά.
Η επιτηδευματίας επανήλθε πράγματι λίγη ώρα αργότερα για να λάβει την ίδια απάντηση και από τον 30χρονο γιο της.
Η 65χρονη μητέρα βρισκόταν στην θάλασσα την στιγμή εκείνη και ξεκίνησε αντιπαράθεση μεταξύ της επιτηδευματία και του γιου στην οποία παραινέβη ο 65χρονος.
Ο 30χρονος Ρώσος έσπρωξε αρχικώς τον 65χρονο ενώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έφτασε στο σημείο η 65χρονη Ρωσίδα που τον χαστούκισε.
Ακολούθησε διαπληκτισμός που δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς στο σημείο έσπευσαν κι άλλα άτομα και διέκοψαν τον καβγά.
Λίγα λεπτά αργότερα κι ενώ ο 65χρονος είχε καθίσει σε καρέκλα στο πεζοδρόμιο εξέπνευσε ενώ το ΕΚΑΒ που κλήθηκε διαπίστωσε τον θάνατό του.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο Ελευθέριος Μαθιός τα τελευταία πέντε χρόνια διετέλεσε παράγοντας της Δήμητρας Δαματριάς και συγκεκριμένα γενικός αρχηγός και έφορος υλικού. Επίσης είναι θείος του νυν προπονητή του συλλόγου Παναγιώτη Μαθιού και αγαπούσε πάρα πολύ την ομάδα.
Η σύζυγός του έχει ήδη υποβάλει σχετική μήνυση ενώπιον του ΑΤ Ρόδου.

H κόρη του, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, μιλώντας στη «δημοκρατική» ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ