Πόλος έλξης όχι μόνο για τους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν όμορφες παραλίες και γραφικά νησιά, αλλά και εκείνους που ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα παιδί γίνεται η Ελλάδα. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «La Libre Belgique», σε αφιέρωμα για την παρένθετη μητρότητα. 

Η Ελλάδα, λόγω της κρίσης, αναμένεται να προσελκύσει, εκτός του παραδοσιακού τουρισμού, και τουρισμό με απώτερο σκοπό την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, επισημαίνει μεταξύ άλλων η βελγική εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Ελλάδα ψήφισε αυτό το καλοκαίρι νόμο που καταργεί τους περιορισμούς, οι οποίοι ίσχυαν για την παρένθετη μητρότητα και τις παρένθετες μητέρες, δηλαδή το ζευγάρι και η παρένθετη μητέρα δεν υποχρεούνται πλέον να κατοικούν στην ίδια χώρα. Ο Τάκης Βιδάλης (Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής) προβλέπει πως αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει στην επιλογή της Ελλάδας από πολλά ξένα ζευγάρια, σημειώνει η εφημερίδα.

Ηδη, σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως προορισμός για ζευγάρια που καταφεύγουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσουν παιδιά, χάρη στη νομοθεσία, η οποία εδώ και δώδεκα χρόνια επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Πηγή: ifemerida

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ