Ζήτημα «διεκδικούμενων» νησιών στο Αιγαίο, τίθεται για άλλη μια φορά από την τουρκική πλευρά, με ερώτηση- αυτή τη φορά- του υπαρχηγού του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος, των «Κεμαλικών», Σεζγκίν Τανρίκουλου, προς την τουρκική Βουλή.

Με την ερώτηση, ζητά από τον υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα δημιούργησε στρατιωτικά φυλάκια σε δυο νησιά τα οποία, κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία και τα οποία η Ελλάδα είχε προηγουμένως καταλάβει αμαχητί.

Ο Σεζγκίν Τανρίκουλου αναφέρει ότι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων δείχνουν τον αρχηγό του ελληνικού Στρατού να επιθεωρεί τις στρατιωτικές βάσεις στα νησιά.

Αν και σε κανένα σημείο του εγγράφου δεν κατονομάζονται τα δύο νησιά, ουσιαστικά «φωρτογραφίζονται» το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι. Στο Αγαθονήσι μάλιστα είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, στις 25 Ιουνίου.

«Είναι αλήθεια», ρωτά ο κ. Τανρίκουλου, ότι «δημιουργήθηκαν στρατιωτικά φυλάκια στα νησιά όπως αναγγέλλουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις; Αν αυτό αληθεύει, τι έκανε η Τουρκία σχετικά;»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ