Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής επιστολή έστειλε ο τέως Δήμαρχος Κω Κώστας Καίσερλης προς τον νέο Δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση, και του δηλώνει ότι αποποιείται την εκλογή, λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής.

Δηλαδή δεν θα συμμετέχει στο Νέο Δημοτικό Συμβούλιο ως Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας. Την θέση του θα πάρει ο επόμενος που είναι ο Σταμάτης Μαρκόγλου.
Κινήσεις με μεγάλη σημασία και έντονη σημειολογία. Οι ερμηνείες που μπορούν να δοθούν πολλές. Σημειολογικά αν προστεθούν όλες οι αποχωρήσεις και παραιτήσεις στελεχών από την απερχόμενη Δημοτική αρχή ,θα συμπεράνει κανείς ότι τα «Διαλυτικά φαινόμενα» εντείνονται, με μεγάλες συνέπειες και στην παράταξη «Όραμα» που θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της, να δει που βρίσκεται και να κάνει έναν γενναίο απολογισμό μετά την μεγάλη ήττα των εκλογών.
Πολλές ερμηνείες βέβαια μπορούν να δοθούν και για την πολιτική στάση του Κώστα Καίσερλη μετα την μεγάλη ήττα του από τον Γιώργο Κυρίτση, καθότι ούτε παρέμεινε ως Δήμαρχος για το 3μηνο, ώστε να παραδώσει στον νέο, ούτε θα είναι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ως Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας.
Άλλοι μιλούν ότι προχώρησε στις παραπάνω επιλογές γιατί αναγνωρίζει την μεγάλη ήττα και άλλοι ότι «αποκαλύπτεται η πολιτική αδυναμία του» να είναι σε 2ο πολιτικό ρόλο και ειδικά κάτω από τον Γ.Κυρίτση.
Η σχετική νομοθεσία για την αποποίηση εκλογής σημειώνει:

Νομος 3852 Αρθρο 53
Αποποίηση εκλογής
1.Αιρετός ο οποίος δεν αποποιείται την εκλογή του τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, θεωρείται ότι την έχει αποδεχθεί.
2.Αιρετός ο οποίος δεν αποποιείται την εκλογή του και δεν δίδει τον όρκο του προηγούμενου άρθρου μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, εκπίπτει αυτοδικαίως. Η σχετική διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από τον Ελεγκτή Νομιμότητας.

Νομος 3463 Αρθρο 71
Αποποίηση εκλογής
(βλ. άρθρο 53 Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 Α’)
1. Αν ένας δήμαρχος ή πρόεδρος Κοινότητας αποποιηθεί την εκλογή του, οφείλει να το δηλώσει με έγγραφο στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας έως την παραμονή εγκαταστάσεως των δημοτικών και κοινοτικών αρχών. [Α4] [Δ1]
2. Αν ένας δημοτικός ή κοινοτικός σύμβουλος ή σύμβουλος δημοτικού διαμερίσματος ή τοπικός σύμβουλος ή πάρεδρος αποποιηθεί την εκλογή του, οφείλει να το δηλώσει με έγγραφο στον οικείο δήμαρχο ή πρόεδρο Κοινότητας, αντίστοιχα, έως την παραμονή εγκαταστάσεως των δημοτικών και κοινοτικών αρχών. [Α5] [Δ2]
3. Όποιος δεν αποποιηθεί την εκλογή του τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από την έναρξη της δημοτικής ή κοινοτικής περιόδου, θεωρείται ότι την έχει αποδεχθεί. [Α2] [Α3]
4. Όποιος δεν αποποιηθεί την εκλογή του και δεν δώσει τον όρκο του προηγούμενου άρθρου μέσα στην προθεσμία των παραγράφων 1 και 2 εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα. [Α1] [Α6] [Γ1]

http://www.kosvoice.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ