Την ευκαιρία να μάθουν για μια εβδομάδα μερικά από τα μυστικά του βόλεϊ είχαν τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν στο 1ο Rhodes International Camp που φιλοξενήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ρόδου. Από την Δευτέρα 1 Ιουλίου και για μία εβδομάδα, ο Γιάννης Καλμαζίδης, ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο Νίκος Αντωνιάδης φόρεσαν την… φόρμα του καθηγητή και με τη βοήθεια του συνεργάτη τους Βασίλη Τσιουπλή «δίδαξαν» βόλεϊ στους μελλοντικούς αστέρες.

Η διδασκαλία περιλάμβανε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Το πρωί τα παιδιά συγκεντρώνονταν στο αμφιθέατρο του Κολλεγίου και άκουγαν με προσοχή τη θεωρία από τους καταξιωμένους προπονητές. Μία ώρα αργότερα έμπαιναν στο κλειστό γυμναστήριο και για 3 ώρες εξασκούνταν στο πρακτικό κομμάτι.

Μετακινήσεις, πάσα, υποδοχή, επίθεση, άμυνα, μπλοκ ήταν μερικά από τα στοιχεία που περιλάμβανε το… μενού για τα παιδιά που όταν τελείωναν τα μαθήματα τους, ακολουθούσαν το ελκυστικό όσο και διασκεδαστικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές.

Beach Volley, εκδρομές και θάλασσα ήταν μόνο μερικές από τις έξτρα παροχές που προσέφερε το 1ο Rhodes International Camp με τους διοργανωτές να έχουν βάλει στόχο έτσι ώστε η διοργάνωση να μπορεί κάθε χρόνο να προσφέρει ολοένα και περισσότερα πράγματα στους συμμετέχοντες. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η επιλογή των καλύτερων προπονητών, αλλά και η παροχή υπηρεσιών στα καλύτερα καταλύματα (Rodos Palace).

Ανθή και Όλγα κοντά στα παιδιά

Στην διάρκεια της εβδομάδας τα παιδιά είχαν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά τις δύο διεθνείς αθλήτριες Όλγα Στράντζαλη και Ανθή Βασιλαντωνάκη οι οποίες ήταν επίσημες προσκεκλημένες της διοργάνωσης.  Όλγα και Ανθή έπαιξαν με τα παιδιά, απάντησαν στις ερωτήσεις τους, φωτογραφήθηκαν και μετέδωσαν την αγάπη τους για το άθλημα.  Ήταν η διαφορετική πινελιά της διοργάνωσης με τις λαμπερές αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας να συνδυάζουν ξεκούραση στην πανέμορφη Ρόδο αλλά και ταυτόχρονα την εκμάθηση στα νέα παιδιά των μυστικών που ακολουθούν εκείνες όταν βρίσκονται στο φιλέ.  (Novasports.gr)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ