Την επιβεβαίωση για την επικείμενη συνένωση Χολαργού και Κολοσσού Ρόδου έκανε ο Θεόδωρος Καρατζάς στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, την Τρίτη, μιλώντας με εκπροσώπους άλλων ομάδων.

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα των ημερών στην Basket League, είναι το μέλλον του Χολαργού. Φαίνεται πως ο Θεόδωρος Καρατζάς το έλυσε την Τρίτη στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ,όταν εξήγησε σε εκπροσώπους άλλων ομάδων που ρώτησαν, ότι οι οικονομικοί παράγοντες Χολαργού και Κολοσσού θα ενωθούν για να δημιουργήσουν μια πιο ισχυρή ομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κολοσσός υποβιβάζεται… στα χαρτιά και το ζήτημα μετατίθεται στην Α2, για το πως θα καλύψει το κενό μιας ομάδας που δεν θα πέσει από την Basket League.

Φυσικά η ομάδα της συνένωσης δυνάμεων Χολαργού-Κολοσσού, θα εδρεύει στη Ρόδο και είναι το πιο πιθανό να έχει προπονητή, τον Άρη Λυκογιάννη, με μακρά θητεία στον Κολοσσό, συν την επιτυχημένη φετινή, πρώτη του σεζόν στον Χολαργό.

Εκπρόσωπος του Κολοσσού Ρόδου στο ΔΣ της Τρίτη (9/7) δεν παρέστη, διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν πρόλαβε να έρθει στην Αθήνα ο Μιχάλης Μελής.

Πάντως υπάρχουν ακόμα ανοιχτά, πολλά ζητήματα, δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα μπορέσουν όλες οι 14 ομάδες να αγωνιστούν του χρόνου στην Basket League, για οικονομικούς λόγους.

Επιπλέον συγχωνεύσεις ομάδων, ακόμη λέγεται ότι συζητιούνται και το μεγαλύτερο ερώτημα είναι τα έσοδα από τηλεοπτικά και χορηγίες, σε μια σεζόν που μέχρι τώρα, γνωρίζουμε ότι δεν θα συμπεριλαμβάνει τον Ολυμπιακό στο νέο Πρωτάθλημα. (allstarbasket.gr)

Εξάλλου, στη συνεδρίαση τπου έγινε στα γραφεία της Λίγκας, κερδισμένο βγήκε το Λαύριο! Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής, είχε ζητήσει αναβαθμολόγηση, διότι θεωρεί πως ήταν το «θύμα» της υπόθεσης, ύστερα από το γεγονός πως δεν κατέβηκε να παίξει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Κύμη, με αποτέλεσμα το Λαύριο μαθηματικά να υποβιβαστεί, αντί της Κύμης.

Το αίτημα της αναβαθμολόγησης πέρασε, καθώς η ψηφοφορία που έγινε έβγαλε αποτέλεσμα 10-2. Η μόνη ομάδα που έφερε αρνητική στάση ήταν ο Άρης, ενώ και ο Χολαργός έριξε λευκό. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, το Λαύριο κέρδισε την παραμονή του στη πρώτη κατηγορία και θα λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 (και) για τη σεζόν 2019-2020.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ