Αίτημα για την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για φυσικές καταστροφές έστειλε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά την φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.

«Κύρια ευθύνη μας είναι ο καθορισμός των αναγκών χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης ή ενέργειες ανακούφισης του τοπικών πληθυσμών, καθώς και η εκτίμηση της δυνατότητας κινητοποίησης αντίστοιχων χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωση» σημείωσε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
«Η αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κινητοποιήθηκε άμεσα, δίνοντας σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους τους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο» τόνισε, προσθέτοντας πως «το υπουργείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας και κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ