Συνεντεύξεις

Βάνα Αγγελοπούλου – Μανωλάκη: «Τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας η Περιφέρεια τη μετέτρεψε σε ευκαιρία»

Την εκ νέου υποψηφιότητα της Βάνας Αγγελοπούλου – Μανωλάκη, στο πλευρό του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοίνωσε πρόσφατα, η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.
Η κ. Αγγελοπούλου – Μανωλάκη, επιχειρηματίας τουρισμού και διευθύνουσα σύμβουλος στο Περιφερειακό Κ.Ε.Κ Γ. Γεννηματάς μιλάει σήμερα στην ‘δημοκρατική’ για τους λόγους για τους οποίους συμπορεύεται και πάλι με τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ενώ για το ΚΕΚ Γεννηματάς εξειδικεύει τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2023.
• Σε λίγο ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Πώς αποτιμάτε το έργο της περιφερειακής αρχής του κ. Χατζημάρκου, κλείνοντας τη δεύτερη θητεία του;
Η περιφερειακή αρχή του κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο τέλος της δεύτερης θητείας της έχει υλοποιήσει έργα υποδομών και έργα ανάπτυξης σε όλους τους τομείς οι οποίοι είναι μετρήσιμοι και αποδεκτοί από το σύνολο της κοινωνίας και των συμπολιτών μας. Σε μία από τις δυσκολότερες Περιφέρειες κατάφερε να αυξήσει το κατά κεφαλήν εισόδημα, να είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ευρώπη σε ρυθμούς ανάπτυξης σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους που έχουμε βιώσει λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης εξαιτίας του ουκρανικού πολέμου. Ο κ. Χατζημάρκος επικοινωνιακός, διορατικός, ακούραστος, με προσήλωση στο στόχο κατάφερε αποτελέσματα μετρήσιμα, αποτελέσματα συνεργασιών παγκόσμιας εμβέλειας.
• Συμπορεύεστε ξανά με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Μιλήστε μας για την υποψηφιότητά σας και τους λόγους που σας ώθησαν γι’ αυτό.
Στην τιμητική πρόσκληση του Γιώργου Χατζημάρκου η απάντησή μου δεν θα μπορούσε να είναι παρά θετική. Συμπορεύτηκα μαζί του στη σημερινή περιφερειακή αρχή και βίωσα εκ των έσω την ακατάπαυστη προσπάθεια και εργασία που γίνεται για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτά τα υπέροχα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι είναι ο πλέον κατάλληλος πολιτικός που θα μπορούσε να κυβερνήσει αυτή τη δύσκολη Περιφέρεια, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ως άνθρωπος των έργων και η ίδια θέλω να συμπορεύομαι με ανθρώπους που σέβομαι και πιστεύω στις δυνατότητές τους. Είναι ξέρετε, πολλές φορές, εύκολο να απέχεις και να είσαι εκ του ασφαλούς απλά ένας επικριτής από την ασφάλεια της μη ευθύνης. Εμείς, κυρία Ντόκου, αγαπάμε την ευθύνη, θέλουμε να προσπαθούμε διαρκώς για ένα καλύτερο σήμερα και ένα βιώσιμο αύριο για την επόμενη γενιά, μια γενιά που της χρωστάμε το καλύτερο δυνατό μέλλον. Γι’ αυτό το παρόν και το μέλλον συμπορεύομαι με τον καλύτερο, με αυτόν που ξέρει να χαράσσει πολιτικές που ανταποκρίνονται σε όλους τους κατοίκους των νησιών μας.
• Στο ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ είχατε μία απαιτητική θέση. Είστε ικανοποιημένη από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δεδομένης και της περιόδου της πανδημίας;
Το περιφερειακό ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. είναι ένας φορέας της Περιφέρειας που εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσφέρει σε όλους τους κατοίκους των νησιών μας δωρεάν επιμόρφωση – εκπαίδευση και επανεκπαίδευση- με ένα τεράστιο εύρος θεματικών πεδίων, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό και στην ένταξη και επανένταξη στην αγορά εργασίας. Είναι γεγονός ότι είναι ένας απαιτητικός φορέας που όμως γνώριζα λόγω της ιδιότητάς μου ως σύμβουλος εργασίας στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και της συνεχούς συνεργασίας που είχα με το ΚΕΚ.
Τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας εμείς τη μετατρέψαμε σε ευκαιρία. Καταφέραμε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Χατζημάρκου να υλοποιήσουμε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα: εκπαιδεύσαμε σχεδόν 40.000 κατοίκους επαγγελματίες του τουρισμού των νησιών μας στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στη διετία 2020-2021 μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες στην ιστορία του Τουρισμού, με αποτέλεσμα τα νησιά μας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.
• Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για το 2023 στον τομέα ευθύνης σας;
Απαντώντας στην προηγούμενη ερώτησή σας, κυρία Ντόκου, λέγω ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θεωρώ ότι το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. είχε μία πορεία με καλά αποτελέσματα την περίοδο Οκτωβρίου 2020- Μαΐου 2023. Υλοποιήσαμε 1.759 σεμινάρια, σε 24.367 ώρες εκπαίδευσης, με 45.313 εκπαιδευόμενους και 445 διδάσκοντες. Επίσης, υλοποιήσαμε 46 άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης που αφορούσαν σε ημερίδες, διημερίδες, έρευνες και συνεργασίες με άλλους φορείς. Οι προτεραιότητες που θα θέσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι να επαναφέρουμε ένα μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευόμενων μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό στα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας. Επίσης, στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κατάρτισης και Απασχόλησης. Τέλος, θεωρώ ότι οι συνέργειες και η εξωστρέφεια που έχει επιδείξει το περιφερειακό ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης και άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού της τοπικής κοινωνίας και είναι κάτι στο οποίο θα επιμείνουμε.

Βιογραφικό
Η Βάνα Αγγελοπούλου – Μανωλάκη είναι διευθύνουσα σύμβουλος στο Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς, στα τελευταία τέσσερα έτη, επιχειρηματίας τουρισμού κα επί σειράν ετών εξειδικευμένος σύμβουλος Εργασίας και σύμβουλος «Eures» (ευρωπαϊκών προγραμμάτων) στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης Δ.Υ.Π.Α.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών-Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις «Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις» του Τμήματος Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Διαθέτει πιστοποίηση σε θέματα Διεθνών Οργανισμών στη Διπλωματική Ακαδημία της Βιέννης και είναι απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.
Είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και απόφοιτος IAFA.
Έγγαμη μητέρα δύο παιδιών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου