Με εντολή του υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, απομακρύνεται από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, ο δάσκαλος που την Παρασκευή, 7 Ιουνίου κλείδωσε μαθητή στην αίθουσα της τάξης με τη λήξη των μαθημάτων.
Παράλληλα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου άμεσα έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Του θέματος έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη και χθες οι δύο γονείς, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους κ. Δήμου Μουτάφη, υπέβαλαν δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Όπως αναφέρουν στην δήλωση:
«Εναντίον του (…), υποβάλαμε την από 7-6- 2019 έγκλησή μας για το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης που τέλεσε εναντίον του ανήλικου γιου μας (…), την αυτή ημερομηνία, κλειδώνοντας το παιδί παρά τη θέλησή του μέσα στη σχολική αίθουσα και αφήνοντας το επί είκοσι λεπτά εντός αυτής, αποχωρώντας πλήρως από το σχολείο. Δια της παρούσας μας, ως ασκούντες την γονική μέριμνα και επιμέλεια του ανήλικου τέκνου μας, δηλώνουμε για λογαριασμό του κατά του κατηγορουμένου, παράσταση πολιτικής αγωγής, για το ποσό των 50 ευρώ με την επιφύλαξη της περαιτέρω ικανοποίησης της αξίωσής του τέκνου μας ενώπιον της πολιτικής δικαιοσύνης, για την χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που υπέστη το , παιδί μας, συνιστάμενη στον τρόμο, την αγωνία και της στενοχώρια που του προκάλεσε η παράνομη κατακράτησή του».
Όπως περιέγραψε στην «δημοκρατική» ο κ. Μουτάφης οι γονείς ενημερώθηκαν ότι μετά το πέρας του ωραρίου διδασκαλίας ο δάσκαλος είπε στα παιδιά «θα μετρήσω έως το τρία και όποιος δεν έχει βγει έξω, θα τον κλειδώσω μέσα» και ο 9χρονος μαθητής κλειδώθηκε στην αίθουσα και παρέμεινε εκεί για 20 λεπτά της ώρας.
Μια δασκάλα των Γερμανικών άκουσε τις φωνές του και ζήτησε να του ανοίξουν.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ