Ρεπορτάζ

Κινδυνεύει νυχτερινό κέντρο λόγω παράνομης εκτέλεσης εργασιών!

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για διατάραξη νομής υπέβαλε χθες η ιδιοκτήτρια γνωστού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μεσαιωνική Πόλη κατά του ιδιοκτήτη όμορης επιχείρησης ο οποίος φέρεται να αφαίρεσε τμήμα αντιστήριξης τοιχίου, σε ευπαθές σημείο της οδού Πλάτωνος, το οποίο προστατεύεται από το νόμο περί αρχαιοτήτων, με αποτέλεσμα να σημειωθούν κατολισθήσεις και να κινδυνεύει με κατάρρευση, χώρος μαζικής συνάθροισης κοινού!!.
Με την αίτηση ζητείται από το δικαστήριο να υποχρεωθεί ο εναγόμενος στην κατασκευή κατάλληλου μέτρου αντιστήριξης εντός του ακινήτου του, ώστε να μην υπάρχει θέμα ευστάθειας του ακινήτου, που μισθώνει η ίδια και να παύσει κάθε εργασία που πραγματοποιείται σήμερα εντός του ακινήτου του.
Όπως εκθέτει στην αίτηση της περί το μήνα Φεβρουάριο περίπου εντελώς ξαφνικά και αναιτιολόγητα ο εναγόμενος, κύριος του γειτονικού της ακινήτου άρχισε διάφορες εργασίες καθαρισμού του πρανούς και προχώρησε σε αφαίρεση του τότε υπάρχοντος τοιχίου αντιστήριξης.
Αποτέλεσμα της αδικαιολόγητης και παράνομης αυτής ενέργειάς του ήταν να δημιουργηθεί θέμα ευστάθειας του καταστήματός του και αίφνης την 20 Φεβρουαρίου 2014 να πέσει μεγάλο τμήμα αυτού 10 τ.μ περίπου, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τόσο της ίδιας όσο και των πελατών, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εντός του καταστήματος.
Διατείνεται ότι έως και σήμερα πραγματοποιούνται εργασίες εντός του οικοπέδου του εναγόμενου, όπου έχουν αφαιρεθεί εντελώς παράνομα τα θεμέλια του καταστήματος που εκμεταλλεύεται, αφαιρώντας μεγάλες πέτρες που στήριζαν τα όμορα ακίνητα.
«Σήμερα, το κατάστημα που μισθώνω είναι πλέον εκτεθειμένο σε περιβαλλοντικές δράσεις αλλά και κατάρρευση, εφόσον έχει καταστραφεί μέρος των θεμελίων και έχει αφαιρεθεί το τοιχίο αντιστήριξης. Εάν δεν παύσει οποιαδήποτε εργασία που πραγματοποιείται σήμερα εντός του ακινήτου του καθού η αίτηση αλλά και ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για κατασκευή κατάλληλου έργου αντιστήριξης, που θα παραλαμβάνει με ασφάλεια τα ανωτέρω φορτία (όμορα ακίνητα) τηρώντας τους γεωμετρικούς περιορισμούς που θέτει η τελική επιθυμητή διαμόρφωση (κατακόρυφο πρανές), υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης ολόκληρου του καταστήματος, που μισθώνω, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον ενιαίο φορέα του κτηρίου αλλά και ανθρώπινες ζωές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προσφυγή της ενάγουσας.
Υποστηρίζει ότι δια της πράξεως ανόρυξης του ακινήτου του εναγόμενου στα θεμέλια του ακινήτου που μισθώνει αλλά και δια της παραλείψεως του να κατασκευάσει το τοιχίο αντιστήριξης, ως υποχρεούται από την πολεοδομική νομοθεσία, απειλείται άμεσα με κατάρρευση το ακίνητο που μισθώνει και στεγάζεται η επιχείρησή του.
Ζητά να υποχρεωθεί στην άμεση παύση κάθε εργασίας που πραγματοποιείται σήμερα εντός του ακινήτου του και στην κατασκευή κατάλληλου έργου αντιστήριξης που θα παραλαμβάνει με ασφάλεια το φορτίο του ακινήτου που μισθώνει. Ζητά ακόμη, σε περίπτωση κατά την οποία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για τις παραπάνω πράξεις, να της δοθεί το δικαίωμα από το δικαστήριο να προβεί άμεσα για λογαριασμό του στην εκτέλεση των εργασιών για κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης ανάμεσα στο ακίνητο ιδιοκτησίας του και στο ακίνητο που η ίδια μισθώνει.
Επειδή μέχρι και την εκδίκαση της αίτησης της θα μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης του ακινήτου στο οποίο βρίσκεται η επιχείρησή της αλλά και απώλειας ανθρώπινων ζωών ζητά να υποχρεωθεί ο αντίδικος με προσωρινή διαταγή, να απαγορεύσει την είσοδο και παραμονή οποιουδήποτε προσώπου εντός του ακινήτου του, χωρίς την απαραίτητη πολεοδομική άδεια και πριν γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες αντιστήριξης.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χριστοδούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου