Ρεπορτάζ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους 2 κατηγορούμενοι για κλοπές καλωδίων ηλεκτροδότησης του φωτισμού της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου

Eλεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου και οι τελευταίοι δύο εκ των 6 μελών σπείρας που αφαιρούσε καλώδια ηλεκτροδότησης του φωτισμού της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου και τα πουλούσε σε μάντρα σκράπ.
Διώκονται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», 5 ημεδαποί, κάτοικοι Αρχαγγέλου, ηλικίας 25, 20, 29, 29 ετών και 19 ετών κι ένας αθίγγανος ιδιοκτήτης μάντρας σκραπ ηλικίας 24 ετών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από περισσότερους που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές, για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες κλοπές και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Χθες απολογήθηκαν ειδικότερα ένας 29χρονος που αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ και ο 24χρονος αθίγγανος, ιδιοκτήτης μάντρας σκράπ, με τους ίδιους όρους και με καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 6.000 ευρώ.
Απολογούμενος ο πρώτος παρουσία των συνηγόρων του κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Γιάννη Χριστοφορίδη, υποστήριξε ότι είχε ανάγκη από χρήματα προκειμένου να επισκευάσει το φορτηγό του και δέχτηκε μετά από προτροπές του πρώτου να συμμετάσχει σε μία κλοπή καλωδίων. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι μετάνιωσε πραγματικά για το πόσο χαμηλά έχει πέσει και διέκοψε κάθε είδους σχέση μαζί τους. Ισχυρίστηκε δε ότι έλαβε ως αμοιβή το ποσό των 450 ευρώ.
Απολογούμενος ο δεύτερος παρουσία του συνηγόρου του κ. Ακη Δημητριάδη, αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για νόμιμες συναλλαγές για τις οποίες εκδόθηκαν παραστατικά. Oπως είπε, κατά καιρούς έχει αγοράσει μεγάλες ποσότητες από καλώδια ξενοδοχείων που ανακαινίστηκαν όπως και διάφορα άλλα αντικείμενα, πάντα με τιμολόγια.
Από τους συγκατηγορούμενους του γνωρίζει, όπως είπε, μόνο τον πρώτο από ένα συνεργείο από το οποίο αγόραζε ανακυκλώσιμα, όπως μπαταρίες, χαλκό και μέταλλα. Κάποια στιγμή του τηλεφώνησε, όπως είπε και του είπε ότι έχει κάτι καλώδια να του πουλήσει, τα οποία πήρε από ένα ξενοδοχείο που έκανε ανακαίνιση. Του πήρε τα καλώδια και τον πλήρωσε, ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι δεν πίστεψε ότι μπορεί να τα είχε κλέψει, αφού τον έβλεπε να εργάζεται.
Οπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», η σπείρα εξαρθρώθηκε, κατόπιν συστηματικής και εμπεριστατωμένης έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου και της Ο.Π.Κ.Ε. Τους αποδίδονται κλοπές καλωδίων ηλεκτροδότησης από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022 συνολικής αξίας 84.650 ευρώ. Φέρονται να δρούσαν ως εγκληματική ομάδα υπό διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, πάντα όμως, με την παρουσία του πρώτου, ο οποίος συντόνιζε τις ενέργειές τους, επιλέγοντας κάθε φορά τον στόχο τους, διέπρατταν τις κλοπές καλωδίων από το οδικό δίκτυο κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες χρησιμοποιώντας στις περισσότερες περιπτώσεις φορτηγό μάρκας SEAT ιδιοκτησίας του τέταρτου. Εν συνεχεία, αφού ο πρώτος ερχόταν αποκλειστικά σε συνεννόηση με τον αθίγγανο παρέδιδαν τα κλαπέντα καλώδια σε αυτόν, είτε αυτούσια είτε αφού τα επεξεργάζονταν αφαιρώντας το πλαστικό περικάλυμμά τους αποκομίζοντας χρηματικό αντάλλαγμα το οποίο μοιράζονταν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου