Τοπικές Ειδήσεις

Σύμβαση μεταξύ του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. και της ΑΕ “Α1 ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ”

Την 7η Μαΐου 2021 υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και της αναδόχου ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Α1ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ» και το διακριτικό τίτλο «Α1 ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» που εδρεύει στη Ρόδο, για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης τμήματος Ζώνης Λιμένα του Κέντρου Επισκευής Πλοιαρίων στην περιοχή Καναμάτ Δήμου Ρόδου χερσαίας έκτασης 63.314 τ.μ. και θαλάσσιας έκτασης 39.715 τ.μ..

Η παραχώρηση γίνεται με σκοπό την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ναυπηγοεπισκευής και παροχής λιμενικών υπηρεσιών με εξαίρεση την ακτοπλοΐα, για χρονικό διάστημα σαράντα (40) ετών, με δυνατότητα παράτασης για πέντε (05) έτη επιπλέον από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, με οικονομικό αντάλλαγμα που περιλαμβάνει ετήσιο αντάλλαγμα 165.000,00 (εκατόν εξήντα πενήντα χιλιάδων) ευρώ και ποσοστό τρεισήμισι τοις εκατό (3,5%) επί του ετήσιου κύκλου εργασιών της αναδόχου.

‘Οπως προβλέπεται στη σύμβαση εκτός των άλλων η ανάδοχος θα εκτελέσει έργα υποδομών προϋπολογισμού ποσού δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) ευρώ, γεγονός που θα καταστήσει το Λιμένα στην περιοχή Καναμάτ Δήμου Ρόδου ένα από τα σημαντικότερα κέντρα επισκευής πλοιαρίων στη Μεσόγειο και θα συντελέσει στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού αφού εκτός από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα προσελκύσει το ενδιαφέρον νέων επισκεπτών που ασχολούνται με τη ναυπηγοεπισκευή και τη ναυσιπλοΐα.

Για την υπογραφή της σύμβασης που έγινε ενώπιον του Δημάρχου Ρόδου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου εκπροσώπησαν ο πρόεδρός του Βασίλειος Παπαοικονόμου και ο αντιπρόεδρός του Νικόλαος Μπόνης και την ανάδοχο εταιρεία ο νόμιμος εκπρόσωπός της Γεράσιμος Παυλάτος.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, κύριος Αντώνης Β. Καμπουράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επένδυση , με την υπόσχεση ότι ο Δήμος Ρόδου θα είναι αρωγός του εγχειρήματος στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας.

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Λ.Τ.Ν.Δ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου