Ρεπορτάζ

Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Στο πλαίσιο της 5ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας Ο.Η.Ε. από τις 6 έως 12 Μαΐου 2019, η ΕΥΘΥΤΑ / Παρατηρητήριο Ασφάλειας Ρόδου, πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις.
Χτες το πρωί, στην πλατεία Κύπρου, συγκεντρώθηκαν μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, το 1ο, 2ο και 5ο Γυμνάσιο Ρόδου καθώς και το Κολλέγιο Ρόδου και πραγματοποίησαν πορεία στον πεζόδρομο, πέρασαν μπροστά από το Ακταίον και το Δικαστικό Μέγαρο και κατέληξαν στην πλατεία Δημαρχείου.
Οι τυμπανιστές του Μουσικού Σχολείου έπαιξαν γι αρκετή ώρα μουσική, συμμετέχοντας στη μεγάλη παγκόσμια καμπάνια στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια.
Η πρόεδρος κα Ελένη Καρύδη είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Σάββα Διακοσταματίου και αργότερα, με τους μαθητές επισκέφθηκαν τον αστυνομικό διευθυντή Δωδεκανήσου.
Η ΕΥΘΥΤΑ / Παρατηρητήριο Ασφάλειας Ρόδου στο πλαίσιο της 5ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του Ο.Η.Ε, καλεί: όλους τους φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση-Υποψηφίους Α & Β Βαθμού, Αστυνομία, Εκπαιδευτικούς, ΜΜΕ, Συλλόγους, φοιτητές, καθώς και όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες να συμμετάσχουν μαζί της, για να κάνουμε την πόλη μας πιο ασφαλή στους δρόμους της. Να μιλήσουμε, να απαιτήσουμε γιατί η οδική ασφάλειά μας αφορά όλους, Να ευαισθητοποιηθούμε, να δεσμευτούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του Ο.Η.Ε για την πρόληψη των τροχαίων. Ηγέτες υπάρχουν σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Όλοι μπορούμε να γίνουμε ηγέτες για να σωθούν ζωές από τροχαία. Όλοι εμείς, όλοι εσείς, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες. Ας γίνουμε όλοι ΗΓΕΤΕΣ για τη ΖΩΗ.
Ο ΟΗΕ και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτηρίζουν τα τροχαία «μείζον ζήτημα υγείας». για όλους: για τους ενήλικες είναι το 8ο αίτιο θανάτου, είναι το 1ο αίτιο θανάτου για τα παιδιά 5 εως 14 ετών και για τους νέους 15 έως 29 ετών παγκόσμια. πολύ πιθανότερο απ’ όλα όσα φοβόμαστε συνήθως.
Αντίθετα, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μειωθούν μέχρι να εκμηδενιστούν τα τροχαία Π.Ο.Υ «Οι τροχαίες συγκρούσεις είναι προβλέψιμες. Άρα μπορούν να προληφθούν. «Όραμα Μηδέν».
Γι αυτό η ΕΥΘΥΤΑ / Παρατηρητήριο Ασφάλειας Ρόδου συμμετέχει στην 5η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του Ο.Η.Ε.
Οι δράσεις συνεχίζονται:
• 11 Μαΐου Σάββατο πλατεία Κύπρου από τις 10:30- 13:00 σας περιμένουμε όλους να υιοθετήσετε ένα από τα μηνύματα για την οδική ασφάλεια το οποίο και θα αναρτήσουμε. Είναι σαφές ότι, χωρίς τη συνεργασία και την παρουσία σας, ο στόχος είναι ανέφικτος. Τα τροχαία μπορούν να εκμηδενιστούν. Δεν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι Να τονίσουμε πως η οδική ασφάλεια αποτελεί μια παγκόσμια κρίση. Πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστεί στη πόλη μας, στην περιφέρειά μας και στη χώρα μας.
• Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου με αίτημα την υποστήριξή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην αλλαγή του άρθρου 43 του Κ.Ο.Κ, στην επιεική αντιμετώπιση όσων προκαλούν σοβαρά τροχαία δυστυχήματα. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου στην είσοδο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Αθήνα, από τον Πανελλαδικό Σύλλογο SOS Τροχαία Εγκλήματα συμμετέχει και η Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ
• Ενημερώσεις από την εκπαιδευτική ομάδα σε σχολεία (Δημοτικά- Γυμνάσια) και εκτός Ρόδου. Να εμπνεύσουμε τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να πρωτοστατήσουν με τη υπεύθυνη οδηγική τους συμπεριφορά για να γίνουν οι δρόμοι μας ασφαλέστεροι και να μη θρηνούμε τόσες ανθρώπινες ζωές στη χώρα μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου