Αθλητικά

“Ολα τα σενάρια είναι ανοιχτά”

Για την κατάσταση που επικρατεί πλέον και την επόμενη μέρα στο ελληνικό μπάσκετ μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Αναλυτικά, όσα ανέφερε: «Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχτεί όλη αυτή η ιστορία. Δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε εκτιμήσεις, είναι πολύ πρόωρο. Οταν θα έρθει η ώρα όλα θα εξεταστούν και θα πέσουν στο τραπέζι. Όμως επαναλαμβάνω ότι ακόμη είναι αρκετά πρόωρο να γίνει η οποιαδήποτε αξιολόγηση». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η, Τάκης Τσαγκρώνης, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στο Ελληνικό μπάσκετ και τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του κορωνοϊού.
-Πότε πιστεύετε ότι θα είναι έτοιμη η Ομοσπονδία να πάρει αποφάσεις για τον τρόπο που θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα;
«Οταν τελειώσει αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι και θα ξέρουμε εάν ο χρόνος το επιτρέψει έτσι ώστε να μπορούμε να προγραμματίσουμε το οτιδήποτε. Σε κάθε περίπτωση εάν υπάρχει χρόνος η πρόθεσή μας είναι τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν κανονικά». -Αυτό που λέτε θα ισχύσει και για τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η;
«Εννοείται. Οτι θα ισχύσει για τα Εθνικά πρωταθλήματα θα ισχύσει για τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η, αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα όλων των Ενώσεων. Αλλωστε υπάρχει και συνάφεια, δεν είναι ξεκομμένα τα Εθνικά πρωταθλήματα από τα Τοπικά».
-Πλάνο υπάρχει, έχετε κάνεις κάποιες σκέψεις;
«Σαφώς και υπάρχει, έχουμε εξετάσει όλες τις εναλλακτικές».
-Υπάρχει περίπτωση να παιχτεί μπάσκετ το καλοκαίρι;
«Μέχρι και τον Ιούνιο, ναι. Αλλωστε και στο παρελθόν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ομως το βλέπω δύσκολο για ολόκληρο τον Ιούλιο».
-Μπορεί να γίνει σύμπτυξη των αγωνιστικών, ή της διαδικασίας των πλέι-οφ και των πλέι-άουτ, όπου αυτή προβλέπεται;
«Θα το δούμε και αυτό. Ολα θα εξαρτηθούν από το χρόνο που θα υπάρχει για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Ολα θα πέσουν στο τραπέζι, ανάλογα με το χρόνο και τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθούν».
-Οι εκλογές στην ΕΟΚ θα γίνουν κανονικά;
«Πάλι θα απαντήσω ότι όλα είναι θέμα χρόνου και το πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό. Ο νόμος λέει ότι η θητεία των Ομοσπονδιών πρέπει να είναι τετραετής. Για να μην γίνουν οι εκλογές τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να υπάρξει Κυβερνητική Απόφαση. Ισως να χρειαστεί θα δοθεί παράταση. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πως θα εξελιχτεί η πανδημία».
-Αν τελειώσει σύντομα ο κορωνοϊός θα δοθεί χρόνος στις ομάδες να προετοιμαστούν πριν να αρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα;
«Δεν γίνεται να τελειώσει η ιστορία Σάββατο και να βάλουμε τις ομάδες να παίξουν Δευτέρα. Θα δοθεί χρόνος 5-10 ημερών για να κάνουν μία μίνι προετοιμασία».
-Μέχρι πότε θα αποφασίσετε τι θα γίνει;
«Μετά τις 27 Απριλίου. Πρέπει να έχουμε κάποια δεδομένα να επεξεργαστούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Οτι και να πούμε και να αποφασίσουμε τώρα θα είναι πρόωρο. Τώρα όλα είναι ανοιχτά, όταν πρέπει θα παρθούν οι αποφάσεις».
-Μιλάτε με συναδέλφους σας άλλων χωρών, εκείνοι τι σκέφτονται, πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση;
«Εχω επικοινωνία, αλλά δεν πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία των συγκρίσεων. Είναι διαφορετικά τα δεδομένα για την Ελλάδα, άλλα στην Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία και άλλα στη Γερμανία, που και εκεί είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Στην Ιταλία και στη Ισπανία τα πράγματα είναι πολύ σκληρά, έχουν τόσους νεκρούς. Δεν μπορούν εκεί να μιλάνε για μπάσκετ».
-Εσείς μένετε σπίτι;
«Σέβομαι τα μέτρα και μένω στο σπίτι όπως πρέπει όλοι και κάνουν. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις των ειδικών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου