Συλλυπητήρια δήλωση εξέδωσε η κυβέρνηση για τον θάνατο του Περικλή Κοροβέση.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας “με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον συγγραφέα, διανοούμενο της Αριστεράς και αγωνιστή της αντίστασης κατά της χούντας, Περικλή Κοροβέση. Εκ μέρους της Κυβέρνησης εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο του πρώην βουλευτή Περικλή Κοροβέση δήλωσε:

“Αποχαιρετούμε με θλίψη σήμερα έναν σημαντικό άνθρωπο της ελληνικής λογοτεχνίας, ο Περικλής Κοροβέσης υπηρέτησε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον κόσμο των γραμμάτων, αφήνοντας ένα ξεχωριστό και διαχρονικό αποτύπωμα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας πορείας του, η συνέπεια και η υπεράσπιση των αρχών και των ιδεών του ήταν τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν και τον καθοδηγούσαν. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για την απώλεια του Περικλή Κοροβέση.

“Ο Περικλής Κοροβέσης παρέμεινε ασυμβίβαστος και μαχητικός μέχρι το τέλος. Αφιέρωσε τη ζωή, τη δράση και τα κείμενά του στην υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Μέσα από τον λόγο του υπερασπίστηκε με πάθος την ελευθερία. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολυπληθείς φίλους του”, ανέφερε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ