Αθλητικά

Ιδιαίτερο έπαθλο στα διαδικτυακά τουρνουά

Ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο έπαθλο προσφέρει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στους συμμετέχοντες των διαδικτυακών τουρνουά που διοργανώνει, με τους αθλητές του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» να δίνουν δυναμικό «παρών». Συγκεκριμένα, όλοι οι συμμετέχοντες των τουρνουά θα διεκδικήσουν μέσω κλήρωσης, ένα 3ωρο μάθημα με τον πρωταθλητή Ελλάδας GM Γιάννη Παπαϊωάννου!

Θα υπάρξουν 25 τυχεροί που θα χωριστούν σε 5 πενταμελή γκρουπ και θα ανακοινωθούν τον Μάιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε συμμετοχή σε ένα τουρνουά, αυξάνει τις πιθανότητες για να κερδίσει κάποιος την κλήρωση και το έπαθλο.

Οι λεπτομέρειες της κλήρωσης για το 3ωρο μάθημα με τον Γιάννη Παπαϊωάννου έχουν ως εξής:

1) Θα υπάρξουν 25 τυχεροί που θα κερδίσουν το έπαθλο. Στην πορεία ενδέχεται αυτός ο αριθμός να αυξηθεί.

2) Τα μαθήματα θα γίνουν σε πενταμελή γκρουπ χωρισμένα ανά δυναμικότητα και θα έχουν διάρκεια 3ωρών.

3) Με κάθε συμμετοχή στα online τουρνουά της ΕΣΟ για το “μένουμε σπίτι”, οι συμμετέχοντες κερδίζουν μια έξτρα θέση στην κλήρωση. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερες συμμετοχές, αυξάνουν τις πιθανότητες να κερδίσει κάποιος στην κλήρωση.

4) Οι νικητές της κλήρωσης θα είναι ασχέτως δυναμικότητας. Το μόνο κριτήριο για να θεωρείται έγκυρη η θέση του σκακιστή στην κλήρωση, είναι ο να έχει παίξει τουλάχιστον 4 παρτίδες σε ένα τουρνουά.

5) Η κλήρωση έχει δυο φάσεις.
Στην Α’ φάση, στο κάθε τουρνουά κληρώνεται ένας σκακιστής ανά 20 συμμετοχές (για παράδειγμα – 80 συμμετοχές = 4, 90 συμμετοχές = 4, 91 συμμετοχές= 5 κληρωθέντες σκακιστές). Οι νικητές των καθημερινών κληρώσεων, θα ανακοινώνονται κάθε μέρα και “προκρίνονται” στη δεύτερη φάση της κλήρωσης. Συμμετοχή σε περισσότερα τουρνουά, μπορεί να σημαίνουν περισσότερες θέσεις στην τελική φάση της κλήρωσης.

Στην Β’ φάση της κλήρωσης, που θα γίνει στα γραφεία της ΕΣΟ τον Μάιο, μετέχουν όσοι έχουν “προκριθεί” από την πρώτη φάση της κλήρωσης και κληρώνονται 25 άτομα.

6) Για τα τουρνουά που έχουν ήδη διεξαχθεί, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες αναδρομικά και τα ονόματα θα ανακοινωθούν το Σάββατο και την Κυριακή 11 & 12/4.

7) Tα ονόματα που θα ανακοινώνονται από τις κληρώσεις, θα είναι τα nicknames με τα οποία θα συμμετέχουν οι σκακιστές στο εκάστοτε τουρνουά. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι σκακιστές να παρακολουθούνε την εξέλιξη των κληρώσεων ώστε αν είναι στους τελικούς νικητές της Β’ φάσης, να έρθουν σε επικοινωνία με την ΕΣΟ. Ειδάλλως ενδέχεται η θέση να καλυφθεί από επιλαχόντες, κατόπιν ενός εύλογου χρονικού διαστήματος.

8) Ένα άτομο δεν μπορεί να κερδίσει δυο θέσεις στο μάθημα με τον Γιάννη Παπαϊωάννου.

9) Ένα άτομο, αν θέλει μπορεί να μεταβιβάσει το δικαίωμά του σε κάποιον τρίτο, αρκεί να έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση πριν την οριστικοποίηση των γκρουπ.

10) Τα μαθήματα θα γίνουν online, μέσω skype ή κάποιας πλατφόρμας που θα οριστικοποιηθεί στην πορεία. Οι ημερομηνίες θα είναι τον Μάιο ή τον Ιούνιο και επίσης θα οριστικοποιηθούν μετά την κλήρωση των νικητών.

11) Η ΕΣΟ επιφυλάσσεται για οποιεσδήποτε αλλαγές σε λεπτομέρειες των παραπάνω κανονισμών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου