Ρεπορτάζ

NΔ: Τηλεδιάσκεψη σήμερα στην Αθήνα για τα Δωδ/σα

Με γοργούς ρυθμούς (παρά τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και τα εθνικά μας θέματα) προχωράει η Νέα Δημοκρατία σε ζητήματα εσωκομματικής φύσεως.

Η ανανέωση του κόμματος μέσω του Μητρώου Στελεχών είναι πλέον γεγονός και στην περιοχή μας, συντονίστρια είναι η κα Ελένη Μαυρόγαλου από την Πάτμο (πολιτευτής της Ν.Δ.).
Σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η πρώτη συνάντηση με όλα τα μέλη του Μητρώου Στελεχών της Δωδεκανήσου, ενώ θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία και για τις Κυκλάδες σε δεύτερο χρόνο.
Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν η υπεύθυνη του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών κα Ρεβέκα Πιτσίκα και ο αν. γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής και διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου (κ. Κυριάκου Μητσοτάκη) κ. Στέλιος Κονταδάκης καθώς και η γενική συντονίστρια του Μητρώου Στελεχών Νοτίου Αιγαίου κα Ελένη Μαυρόγαλου.
Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων στην «δημοκρατική» η κα Μαυρόγαλου:
«Προερχόμαστε όλοι από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών. Είναι μια πρωτόγνωρη και καινοτόμος διαδικασία για μια πολιτική παράταξη στη χώρα μας, την οποία εισήγαγε ο πρόεδρος και πρωθυπουργός μας, κ. Κ. Μητσοτάκης μαζί με την κα Ρεβέκα Πιτσίκα. Το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών που όλοι μαζί πιστέψαμε από την αρχή, κάνει μια δυναμική επανεκκίνηση προκειμένου να ισχυροποιήσει την παρουσία του και να αναδείξει ακόμη περισσότερα μέλη.
Και φυσικά, σταδιακά αυτή η ανανέωση θα γίνει και στην πολιτική σκηνή, καθώς είναι και ένας από τους βασικούς σκοπούς του Μητρώου.
Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως οτιδήποτε καινούριο ειδικά στην ελληνική νοοτροπία χρειάζεται περισσότερο χρόνο και περισσότερη δουλειά, για να γίνει αποδεκτό και να αφομοιωθεί από το σύνολο.
Γι’ αυτό κι εμείς μέσα από συλλογικές δράσεις που θα αναπτύξουμε -κατόπιν προτάσεων ανάλογα και με το επιστημονικό πεδίο του καθενός μας- θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την δυνατότητα να αποκτήσουμε, τόσο αναγνωρισιμότητα όσο και βήμα προκειμένου να μιλήσουμε σε ευρύτερο κοινό για τις θέσεις μας σε ποικίλα ζητήματα.
Επιπλέον, να προωθήσουμε την πολιτική γραμμή της παράταξής μας και αντίστοιχα να επικοινωνήσουμε τα ζητήματα της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας στην κεντρική διοίκηση.
Σημασία έχει μέσα από μια παράλληλα δημιουργική συνεργασία με την ΝΟΔΕ (και τις ΝΟΔΕ) να υπάρξει μια εποικοδομητική ζύμωση παλαιών και νέων στελεχών δεδομένου ότι σύντομα θα έχουμε και τις εσωκομματικές μας εκλογές στην Ν.Δ. για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων.
Παράλληλα δημιουργείται μια ιστοσελίδα αποκλειστικά για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών στο οποίο θα δημοσιεύονται τα άρθρα μας σε ζητήματα επικαιρότητας».
Θυμίζουμε ότι η κα Μαυρόγαλου είχε επιλεγεί γενική συντονίστρια του Μητρώου Στελεχών Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) προς τα τέλη του 2019 και οι διαδικασίες για την προώθηση και ανανέωση του Μητρώου, έχουν ήδη ξεκινήσει στην κάθε Περιφέρεια.
Η διαδικασία έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Νέα Δημοκρατία καθώς όπως έχει δηλώσει εξ αρχής ο κ. Κ. Μητσοτάκης, απαιτείται ανανέωση στελεχών σε όλα τα επίπεδα (όχι μόνον σε στελέχωση ψηφοδελτίων, κομματικών οργάνων κ.λπ.) αλλά και σε ιδέες, προτάσεις κάθε τοπικής κοινωνίας που θα έχει διασύνδεση με το κόμμα και τους εκλεγμένους εκπροσώπους του σε όλα τα επίπεδα.
Επιπλέον, θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο η συμμετοχή στις διαδικασίες ενόψει και των εσωκομματικών εκλογών που σχεδιάζονται (χωρίς να είναι σίγουρο ακόμη πότε θα διεξαχθούν).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου