Ειδήσεις

Αντώνης Καμπουράκης: Συσπείρωση γύρω από το Ξ.Ε.Ε.

Σε μια από τις συνηθισμένες χειμαρρώδης παρεμβάσεις του, αν και σε χαμηλούς τόνους αυτή τη φορά, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, μίλησε για την “αυτονόητη ενότητα” που πρέπει να δείξει ο κλάδος γύρω από το Ξ.Ε.Ε. και τον πρόεδρό του, υπογραμμίζοντας εμφατικά ότι “Δεν είναι η ώρα για πολλά λόγια. Είναι η ώρα για καλά έργα”.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΕΞΡ σημείωσε με νόημα: ” Σήμερα, σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν χαρούμενα πρόσωπα και αισιοδοξία, γιατί το 13 αποδείχθηκε τυχερό, εξελίχθηκε σε μια πολύ καλή χρονιά για τον ΕλληνικόΤουρισμό, κι έτσι έγινε ένα αληθινό success story. Μπροστά μας όμως ανοίγεται ένα εξαιρετικά κρίσιμο χρονικό διάστημα, στο οποίο αυτό που θα μετρήσει, πάνω από όλα, είναι η σταθερότητα, η συνείδηση του κοινού σκοπού και η ψυχική ενότητα, που πρέπει να υπάρχει, πάνω και πέρα από τις όποιες συγκυριακές αντιπαραθέσεις ή διαφωνίες. Την εικόνα της Ελλάδας και ταμάτια μας, λοιπόν! Πρέπει να τη φυλάμε, σαν ναʼ ναι η Παναγιά, που λέμε κι εμείς οι Ροδίτες”.

Και συνέχισε: ” Δεν είναι η ώρα για πολλά λόγια. Είναι η ώρα για καλά έργα. Γι αυτό και σε αυτή τη σύντομη παρέμβαση μου, έχω να πω μόνο δύο πράγματα: Το πρώτο είναι η ενότητα του κλάδου. Η επιλογή είναι αυτονόητη. Συσπειρωμένοι όλοι γύρω από το Επιμελητήριό μας και τον Πρόεδρό του, για να έχουμε θεσμική φωνή, και υπεύθυνη εκπροσώπηση παντού.
Όπου λαμβάνονται αποφάσεις, που επηρεάζουν το ελληνικό ξενοδοχείο και τον τουρισμό. Ενότητα λοιπόν.

Μια γροθιά, μια φωνή, με μπροστάρη το ΞΕΕ.
Το δεύτερο που θέλω να υπογραμμίσω, είναι η ανάδειξη αυτού, που είπε στην τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος Γιώργος Τσακίρης.
Το Ελληνικό Ξενοδοχείο είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τουρισμού.
Πρέπει και να τύχει, της ειδικής προσοχής και της φροντίδας, που επιβάλλει ο κρίσιμος ρόλος του, για τον τουρισμό, για τις τοπικές οικονομίες, για την Εθνική Οικονομία”.

Και κατέληξε: “Εμείς έχουμε το σχέδιο, τα είπε αναλυτικά ο Πρόεδρος, έχουμε το όραμα, αλλά πρέπει όλοι να βάλουν πλάτη.
Με αυτές τις λίγες σκέψεις, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους μας. Ο τουρισμός ξέρει να μάχεται.
Δεν παραδίδεται, δεν σκύβει το κεφάλι, στηρίζει την κοινότητα μέσα στην οποία λειτουργεί, γίνεται καταλύτης για μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, που έχει ανάγκη, η Ελλάδα”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου