Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε σιωπηρώς η προσφυγή υπαλλήλου που προσελήφθη με πλαστό απολυτήριο

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, απορρίφθηκε σιωπηρώς (δεν απεφάνθη εντός της δίμηνης προθεσμίας) η ειδική διοικητική προσφυγή, κατά της υπ’ αρ. 4746/2019 απόφασης του δημάρχου Ρόδου, που άσκησε μια μόνιμη υπάλληλος του Δήμου Ρόδου, που είχε προσληφθεί με πλαστό απολυτήριο και απολύθηκε.
Της ανακλήσεως του διορισμού της προηγήθηκε η με αρ. 47/Α/2019 έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με απόφασή του, που κοινοποιήθηκε την 13η Σεπτεμβρίου 2018 στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο Γεν. Λογιστήριο του Κράτους και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου είχε κρίνει ότι δεν θα πρέπει να ανακληθεί ο διορισμός της μόνιμης υπαλλήλου, μετά και από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου.
Οι επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ζήτησαν ωστόσο με έκθεσή τους την ανάκληση του διορισμού και να αναζητηθούν ως αχρεωστήτως καταβληθείσες οι αποδοχές της υπαλλήλου, λόγω του μη νομίμου διορισμού της στο Δήμο Ρόδου.
Με την υπ’ αριθμ. 1607/2019 απόφασή του, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ανεκάλεσε ακολούθως την από 8 Δεκεμβρίου 2005 απόφαση του πρώην δημάρχου Πεταλούδων, με την οποία η ημεδαπή διορίσθηκε σε κενή οργανική θέση του Δήμου Πεταλούδων ως δόκιμη υπάλληλος με εισαγωγικό βαθμό Δ’ του κλάδου ΔΕ5 Δομικών, για παράβαση νόμου λόγω του ό,τι ο τίτλος σπουδών – πτυχίο του κλάδου ΔΕ5 Δομικών Έργων με γενικό βαθμό πολύ καλά 18 και 7/11 του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου – με τον οποίο συμμετείχε στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και συνυπέβαλε με την από 3-11-2003 αίτησή της και συμπεριελήφθη στους επιτυχόντες του διαγωνισμού αυτού, είναι πλαστός.
Ο σωστός είναι δεκαέξι (16) και 7/11 και όχι 18 και 17/11 που αναγράφεται στον υποβληθέντα, ενόψει και του ό,τι η κατοχή του τίτλου σπουδών που κατέθεσε η εν λόγω υπάλληλος αποτελούσε τυπικό κριτήριο και ουσιώδη προϋπόθεση διορισμού της και κατάληψης της προκηρυχθείσας θέσης ΔΕ5 Δομικών Eργων του Δήμου Πεταλούδων και η εν λόγω υπάλληλος γνώριζε ότι δεν κατείχε τα τυπικά προσόντα για να διορισθεί και γι’ αυτό παρέπεισε για το διορισμό της την αρμόδια επιτροπή, το ΑΣΕΠ και τον πρώην δήμαρχο Πεταλούδων.
Ακολούθησε νέα απόφαση, που εκδόθηκε την 11η Οκτωβρίου 2019 από την γενική γραμματέα του Δήμου Ρόδου.
Στην προσφυγή της μεταξύ άλλων ανέφερε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των 14 ετών εργασίας της, αλλά και από την ίδια την καθημερινή επαφή και συναλλαγή τόσο με τους συναδέλφους της όσο και με τους πολίτες, ήταν άριστη στην εκτέλεση των καθηκόντων της. 
Ισχυρίζεται ότι τα συμπεράσματα περί παραποιήσεων του βαθμού της είναι αυθαίρετα και διατείνεται ότι εξ αρχής το παραδοθέν σε εκείνη πτυχίο και αποδεικτικό πτυχίου ανέγραφαν ως συνολική βαθμολογία 18 7/11.
Από γραφολογική εξέταση προέκυψε εξάλλου, όπως τονίζει, ότι δεν είναι εκείνη που άλλαξε τους βαθμούς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου