Ειδήσεις

Καταγγελία για παράνομη λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Εκπρόσωποι του Συνοικισμού «Απόλλων» και κάτοικοι της περιοχής κατάγγειλαν εγγράφως στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικο, ότι λειτουργεί χωρίς άδεια κεραία κινητής τηλεφωνίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και ότι οι αρμόδιοι επιδεικνύουν αδικαιολόγητη αδιαφορία.
Αναλυτικά στην καταγγελία αναφέρονται τα ακόλουθα:
Αξιότιμε κύριε εισαγγελέα,
στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ένας ολόκληρος νέος οικισμός της πόλεως Ρόδου, στον οποίο κατοικούν συνολικά 150 άτομα, ξεσηκώθηκε.
Αιτία το γεγονός ότι αντιληφθήκαμε στην ταράτσα κτιριακού συγκροτήματος επί της Ρόδου Λίνδου, (4° χιλιόμετρο) να εγκαθίσταται μέσα σε ελάχιστες ώρες, ένας ιστός, ύψους δύο περίπου μέτρων, στον οποίο είχαν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Δια μέσου του προεδρείου του συνοικισμού μας (Συνοικισμός Διδασκάλων ο ΑΠΟΛΛΩΝ) ξεκινήσαμε αμέσως την διαδικασία έρευνας:
Ενημερώσαμε την Αστυνομία (για να δούμε κατά πόσο υπήρχε αδειοδότηση για την εγκατάσταση αυτή) την Πολεδομία Ρόδου, δύο αντιπεριφερειάρχες (Φ. Χατζηδιάκο και Αντώνη Χατζηϊωάννου) καθώς επίσης και τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Πάνο Βενέρη.
Οι ίδιοι οι τεχνικοί μαζί με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, παρέδωσαν σε εμάς ένα τρισέλιδο έγγραφο, το οποίο σε εμάς είπαν ότι ήταν άδεια, πλην όμως όπως διαπιστώθηκε ήταν η αίτηση που έγινε, στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με την σφραγίδα και τον αριθμό πρωτοκόλλου (46833) για την παραλαβή του εγγράφου.
Χρειάστηκε να δώσουμε «μάχη» ως πολίτες με τη λογική για να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε τις υπηρεσίες. Τα καταφέραμε. Οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά, αλλά λίγες ώρες αργότερα, μάθαμε δυστυχώς ότι όλα είχαν «τακτοποιηθεί» δεδομένου ότι δόθηκαν προφορικές εντολές(!!!) να συνεχιστεί η εγκατάσταση, καθώς υπήρχε – είπαν – κανονική άδεια.
Παρά την επιμονή των εκπροσώπων του συνοικισμού μας αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, μέχρι σήμερα δεν είδαμε τις σχετικές αδειοδοτήσεις.
Κύριε Εισαγγελέα,
επειδή στα 250 μέτρα από το σημείο που στήθηκαν οι νέες αυτές κεραίες κινητής τηλεφωνίας, λειτουργεί εδώ και χρόνια το κέντρο τηλεπικοινωνίας του ΟΤΕ για ολόκληρη τη Δωδεκάνησο, με κεραίες εκπομπής κινητής τηλεφωνίας που ξεπερνούν τα 15 μέτρα και με τρομακτική ισχύ όπως υποψιαζόμαστε (κι όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε) νοιώθουμε ως πολίτες αυτού του τόπου, εγκλωβισμένοι και παραδομένοι στο έλεος των ραδιοκυμάτων. Νοιώθουμε επίσης οργισμένοι από το γεγονός ότι αντί οι υπηρεσίες να κινητοποιούνται από μόνες τους και να κάνουν τις έρευνες που απαιτούνται, για τι λειτουργεί νόμιμα ή παράνομα σε βάρος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, καλούμαστε εμείς να παίξουμε αυτό το ρόλο. Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,
Νοιώθουμε επίσης έτοιμοι ως πολίτες που δεν κλείνονται στα σπίτια τους αφήνοντας άλλους να αγωνιστούν για θέματα που αφορούν όλους μας, να δώσουμε τον δικό μας αγώνα και μάχη, για να προασπίσουμε την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας, από κάθε είδους αυθαιρεσία που μας φορτώνουν στα… κεφάλια μας. Σε αυτή την προσπάθεια, ζητάμε την συνδρομή και την βοήθεια σας για να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για το αν και κατά πόσο λειτουργούν νόμιμα και με την ισχύ που προβλέπουν οι νόμοι οι κεραίες αυτές.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Εκ μέρους του Συνοικισμού Απόλλων
Ο πρόεδρος
Γιάννης Καλαποδάκης
Ο αντιπρόεδρος
Σάββας Καραταπάνης
Ο ταμίας
Καρακιαούρης Νίκος
Οι κάτοικοι της περιοχής:
1. Μιχάλης Μαστής
2. Δάφνη Μαλάκου
3. Σταυρούλα Τσακλιώτη
4. Διακοστεργάκης
Γιάννης
5. Μαρία Καρίκη
6. Τσαμπικάκης Σπύρος
7. Ασπράκη Κική
8. Ντάσκας
9. Τρυφιάτη Παναγιώτα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου