Ειδήσεις

Ερωτήματα Β. Υψηλάντη προς τον υπουργό Υγείας

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, κατέθεσε την Παρασκευή αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη των κατοίκων του Καστελορίζου.

Με αφορμή τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν πρόσφατα στο νησί, ο βουλευτής περιγράφει στον Υπουργό, αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Καστελόριζου και του ζητά να διερευνήσει και να επιλύσει συγκεκριμένα θέματα, τα οποία σχετίζονται άμεσα με την παροχή υγειονομικής περίθαλψης των ακριτών κατοίκων του νησιού.
Συγκεκριμένα ζητά να διερευνηθεί για ποιο λόγο ο διευθυντής του Ιατρείου Μεγίστης κατέχει οργανικά τη θέση αυτή, ενώ είναι αποσπασμένος στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα Αττικής.
Για ποιο λόγο η δεύτερη νοσηλεύτρια, που διορίστηκε στο Ιατρείο Μεγίστης, δεν παρουσιάστηκε ποτέ από την ημέρα πρόσληψής της.
Γιατί η μαία του Ιατρείου Μεγίστης κατέχει την οργανική θέση χωρίς να έχει παρουσιαστεί ποτέ στο νησί.
Τέλος, στην αναφορά του ο κ. Υψηλάντης ζητά να καλυφθούν οι φαρμακευτικές ανάγκες του ιατρείου του νησιού καθώς και οι ανάγκες σε ιατρικό εξοπλισμό.
Ο Βασίλης Υψηλάντης την ημέρα που συνέβη το περιστατικό βρισκόταν στην Κω και επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού Υγείας και την Παρασκευή ευρισκόμενος στην Αθήνα για τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις, κατέθεσε την αναφορά, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία που του χορήγησε ο δήμαρχος Καστελορίζου κ. Αχλαδιώτης Γεώργιος, με τον οποίο είναι σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα υγείας των κατοίκων του νησιού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου