Ειδήσεις

Προβληματισμός για τον «Καλλικράτη»

Θέματα σχετιζόμενα με την πολιτική επικαιρότητα αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζει ο «Καλλικράτης» συζήτησαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παμπάκας και ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Με αφορμή εξάλλου τα σοβαρότατα προβλήματα που προκάλεσε και στη δημοτική ενότητα Πεταλούδων η θεομηνία στις 22 Νοεμβρίου ο κ. Παμπάκας ζήτησε από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά να δώσει λύσεις.
«Πρέπει στην περιοχή μας να ξεμπερδέψουν κάποια πράγματα. Στη γέφυρα της Κρεμαστής χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Εκτιμώ πως θα πρέπει να εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη μελέτη και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Το ποτάμι που περνάει από την περιοχή είναι από τα μεγαλύτερα του νησιού», δήλωσε ο κ. Σωτήρης Παμπάκας και πρόσθεσε πως καθαρισμοί και παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν και σε άλλα ποτάμια του νησιού μας.
«Στη συνάντησή μου με το δήμαρχο εκφράστηκαν προβληματισμοί για την πολιτική κατάσταση και τα κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση. Ο Δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός εκεί που υπάρχει ανάγκη», δήλωσε ο κ. Παμπάκας.
Σε ερώτηση σχετικά με τη συζήτηση και θεμάτων που σχετίζονται με τον «Καλλικράτη» ο κ. Παμπάκας δήλωσε:
«Εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας για την κατάσταση που φαίνεται να έχει διαμορφωθεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν θα πρέπει να αναφέρουμε πως δεν επιθυμούμε την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Ρόδου αλλά να καταθέσουμε και την πρότασή μας. Δεν θα αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο αν δεν δοθούν αρμοδιότητες στις δημοτικές κοινότητες».
Ο κ. Παμπάκας δήλωσε πως το συμβούλιο κάθε δημοτικής κοινότητας θα πρέπει να έχει αρμοδιότητες αλλά και πόρους για να διαχειριστεί τα προβλήματα που ανακύπτουν. «Αν αυτό δεν γίνει η μάχη της ΤΑ θα χαθεί», τόνισε ο κ. Παμπάκας.
Σε ερώτηση αν έγινε και συζήτηση για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Σωτήρης Παμπάκας δήλωσε πως είναι σε ανοικτή γραμμή πάντα με τον κ. Κουσουρνά.
«Με τον κ. Στάθη Κουσουρνά μας συνδέει φιλία που μετράει αρκετά χρόνια ζωής. Υπάρχει μια ανοικτή γραμμή», δήλωσε ο κ. Παμπάκας.
Σε ερώτηση αν ο δήμαρχος του πρότεινε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο που θα καταρτίσει για τις εκλογές, όταν οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του, ο κ. Παμπάκας δήλωσε:
“Πολιτική συζήτηση κάναμε. Δεν αποκλείεται τίποτε. Έχω αναφέρει πολλές φορές πως είναι νωρίς ακόμη για να πάρω τις αποφάσεις μου”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου