Ειδήσεις

Η δημοτική αρχή θα αντιδράσει δυναμικά για τη Ροδιακή Επαυλη

Την οργή και αγανάκτησή του για το γεγονός ότι δεν έχουν εγκριθεί εδώ και ένα χρόνο οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού για τα εργαστήρια του Πολιτιστικού Οργανισμού Ρόδου, εξέφρασε, ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου.
Ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε πως θα κλείσει το Ωδείο που λειτουργεί στη Ροδιακή Έπαυλη και θα το μεταφέρει σε άλλο χώρο. Αυτό θα γίνει, όπως δήλωσε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση που τηρεί στο θέμα της παραχώρησης του ακινήτου στο Δήμο Ρόδου η ΕΤΑΔ.
«Σε συνεργασία με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά θα κάνουμε κινήσεις που θα δείχνουν την οργή μας για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα της παραχώρησης της Ροδιακής Έπαυλης. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιστορία. Πρέπει να ξεσηκωθούμε. Εμείς θα καλέσουμε τον κόσμο να συμμετάσχει. Θα κλείσω το Ωδείο στη Ροδιακή Έπαυλη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και τόνισε πως «θα πρέπει να σταματήσουν τα αστεία από την κεντρική διοίκηση».
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού δήλωσε πως έχει εγκριθεί από τη διυπουργική η πρόσληψη προσωπικού για τα εργαστήρια του ΠΟΔΡ.
«Πρέπει να πληροφορηθεί ο κόσμος για αυτά που συμβαίνουν, ειδικά στον τομέα του πολιτισμού, που είναι χρήσιμος ειδικά τώρα που σοβεί η κρίση. Κάθε έτος, το Φεβρουάριο, ο Δήμος Ρόδου ζητά προσλήψεις εποχικού προσωπικού. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται και καλλιτέχνες και καθηγητές για το Ωδείο. Αυτές οι 28 θέσεις που έχουμε ζητήσει είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Το κράτος δεν πληρώνει τίποτε. Οι μισθοδοσίες «βγαίνουν» από τα δίδακτρα που πληρώνουν οι ωφελούμενοι», εξήγησε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες του ΔΟΠΑΡ έχουν δημιουργήσει εστίες πολιτισμού σε κάθε σημείο του νησιού.
«Φθάσαμε να έχουμε δομές μέχρι και τον Ασκληπειό», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
«Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού δήλωσε πως η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Γενική Διοίκηση Αιγαίου έπρεπε να είχε εκδοθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Σε ένα μήνα θα καταθέσουμε νέα πρόταση. Η περσινή όμως αγνοείται αφού δεν εγκρίθηκε ακόμη», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως υπάρχουν και παιδιά στο Ωδείο που έχασαν τη χρονιά τους.
«Και το Ωδείο έχασε έσοδα και οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν απασχόληση. Δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τα εργαστήρια στη Ρόδο και τα χωριά. Καταγγέλλω το σύστημα αυτό και την απίστευτη γραφειοκρατία. Δεχόμαστε παράπονα από τους πολίτες και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
«Θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτά με την τεράστια γραφειοκρατία που υπάρχει δεν γίνονται», τόνισε ο κ. Διακοκοσματίου.
«Τα Ωδεία σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας. Οι κατάλογοι με τα μαθητολόγια υποβάλλονται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Εμείς ζητήσαμε παράταση μέχρι το Νοέμβριο. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει πρόβλημα. Να ανατραπεί η κακή δομή του ελληνικού κράτους», είπε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως στα εργαστήρια του Δήμου βρίσκουν απασχόληση 200 με 300 άτομα κάθε έτος.
«Προσπαθούμε να δουλέψουμε τις δομές με άλλους τρόπους. Κινδυνεύω όμως να κατηγορηθώ για αυτό. Σας αναφέρω πως τα μέλη των χορωδιών θα πρέπει να πληρώνουν για την ενασχόλησή τους», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού δήλωσε ακόμη πως ο χώρος που έχει δημιουργηθεί στο Ροδίνι για τις εορτές θα είναι σε λειτουργία μέχρι και την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου.
«Ο χώρος που έχουμε στο Ροδίνι θα είναι σε λειτουργία μέχρι και την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου