ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Παρουσίαση του Βιβλίου «ο Λύχνος» και ομώνυμη έκθεση Ζωγραφικής

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Ο Λύχνος"

Ο Ροδίτης συγ­γρα­φέας Γιώργος Μανέτ­τας και η εικα­στική ομάδα VAN GeNS, σε συν­διορ­γά­νωση με την Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου και με την ευγε­νική υπο­στή­ριξη του γαλ­λι­κού κατα­λύ­μα­τος Ρόδου, σας προ­σκα­λούν στην παρου­σί­αση του Βιβλίου «ο Λύχνος» και την ομώνυμη έκθεση Ζωγρα­φι­κής που θα παρου­σια­στεί το Κατά­λυμα της Γαλλίας, την Κυριακή 19 Δεκεμ­βρίου στις 18.00.

Για το βιβλίο θα μιλή­σουν:

· Πανα­γιώ­της Στα­μά­της, Ανα­λη­ρω­τής Καθη­γη­τής ΤΕΠΑΕΣ, Πανε­πι­στη­μίου Αιγαίου

· Στέλλα Βουτσά, Διδά­κτωρ, Φιλό­λο­γος, Λύκειο Αφάντου

· Μαρίνα Γεωρ­γο­πού­λου, Θεατρολόγος- Ηθο­ποιός

και ο Συγ­γρα­φέας.

 

Στο χώρο του Γαλ­λι­κού Κατα­λύ­μα­τος η Εικα­στική Ομάδα VAN GeNS, θα παρου­σιά­σει την τέταρτη ομαδική της έκθεση με έργα ζωγρα­φι­κής εμπνευ­σμένα από το Βιβλίο.

Διάρ­κεια Έκθεσης: 19/12-23/12, 17.00-21.00

 

 

Λίγα λόγια για τους ανθρώ­πους πίσω από την εκδή­λωση:

 

Γιώργος Μανέτ­τας

Γεν­νη­μέ­νος στη Ρόδο, το 1984, ο Γιώργος Μανέτ­τας, εργά­ζε­ται ως εκπαι­δευ­τι­κός πρω­το­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης (δάσκα­λος), σε σχολεία της Ρόδου. Είναι από­φοι­τος του Παι­δα­γω­γι­κού τμή­μα­τος Δημο­τι­κής Εκπαί­δευ­σης του Πανε­πι­στη­μίου Αιγαίου και κάτοχος του μετα­πτυ­χια­κού τίτλου Γλωσ­σο­λο­γία Νοτιο­α­να­το­λι­κής Μεσο­γείου του τμή­μα­τος Μεσο­γεια­κών σπουδών του ίδιου Πανε­πι­στη­μίου. Είναι επίσης μου­σι­κός και συγ­γρα­φέας μυθι­στο­ρη­μά­των φαντα­σίας. Ο Λύχνος απο­τε­λεί την πρώτη του συγ­γρα­φική προ­σπά­θεια.

Εικα­στική Ομάδα VAN GeNS

 

Κατά την κοινή τους πορεία των 8 χρόνων οι ετε­ρό­κλη­τοι VAN GeNS παρου­σιά­ζουν την τέταρτη ομαδική τους έκθεση στην έδρα τους την Ρόδο. Αφορμή, το βιβλίο το μυθι­στό­ρημα του Γιώργου Μανέττα το οποίο ντύνουν με εικόνες, περι­γρά­φο­ντας ζωγρα­φικά τους φαντα­στι­κούς κόσμου του βιβλίου.

 

Η Εικα­στική Ομάδα – VAN GeNS απο­τε­λεί­ται από τους:

Νατάσα Σαβράνη, Εικαστικός- Εκπαι­δευ­τι­κός

Σοφία Βαξο­βά­νου, Εκπαι­δευ­τι­κός

Βούλα Μαρά­ντου, Νηπια­γω­γός

Γεωργία Καζούλλη, Γρα­φί­στρια

Καλ­λιόπη Χρήστου, εισο­δη­μα­τίας

Μαρία Υψη­λά­ντη, Νοση­λεύ­τρια

Νίκος Νικη­τα­ρής, Φυσικός, Msc στην Ηλε­κτρο­νική

Άννα Καρα­βο­κυ­ρού, Δημόσια Υπάλ­λη­λος

 

Στο παρελ­θόν έχουν διορ­γα­νώ­σει:

 

· Σεπτέμ­βριος 2019- Οκτώ­βριος 2019 Ομαδική έκθεση «ΕΑΥΤΟΣ» σε συνερ­γα­σία με την φωτο­γρα­φική ομάδα ALMAS, στο Παλαιό Συσ­σί­τιο της Δημο­τι­κής Πινα­κο­θή­κης Ρόδου με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου.

Τον Φεβρουά­ριος του 2020 η έκθεση παρου­σιά­στηκε στην Γκαλερί Metapolis στην Αθήνα.

 

· Δεκέμ­βριος 2016- Ιανουά­ριος 2017 Ομαδική έκθεση «ABSTRACT» με την, , στο Rock ‘n Roll Music Diner με τη στήριξη του Πολι­τι­στι­κού Οργα­νι­σμού Δήμου Ρόδου.

Μάρτιος 2015. Ομαδική έκθεση, «5+1 Terra-ta» με την εικα­στική ομάδα VAN GeNS, στο Rock ‘n Roll Music Diner με τη στήριξη του Πολι­τι­στι­κού Οργα­νι­σμού Δήμου Ρόδου.

 

 

 

 

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρίες: Γιώργος Μανέτ­τας –Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός (τηλ. 6942218562) email: [email protected]

 

και Νατάσα Σαβράνη – Εικα­στι­κός – Εκπαι­δευ­τι­κός (τηλ. 6947029627) email: [email protected]

 

 

Λόγω των μέτρων κατά του Covid 19 θα τηρη­θούν όλα τα πρω­τό­κολλα ασφά­λειας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.