Πολιτιστικά

Παρουσίαση του Βιβλίου «ο Λύχνος» και ομώνυμη έκθεση Ζωγραφικής

Ο Ροδίτης συγγραφέας Γιώργος Μανέττας και η εικαστική ομάδα VAN GeNS, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την ευγενική υποστήριξη του γαλλικού καταλύματος Ρόδου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Βιβλίου «ο Λύχνος» και την ομώνυμη έκθεση Ζωγραφικής που θα παρουσιαστεί το Κατάλυμα της Γαλλίας, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 18.00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

· Παναγιώτης Σταμάτης, Αναληρωτής Καθηγητής ΤΕΠΑΕΣ, Πανεπιστημίου Αιγαίου

· Στέλλα Βουτσά, Διδάκτωρ, Φιλόλογος, Λύκειο Αφάντου

· Μαρίνα Γεωργοπούλου, Θεατρολόγος- Ηθοποιός

και ο Συγγραφέας.

 

Στο χώρο του Γαλλικού Καταλύματος η Εικαστική Ομάδα VAN GeNS, θα παρουσιάσει την τέταρτη ομαδική της έκθεση με έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από το Βιβλίο.

Διάρκεια Έκθεσης: 19/12-23/12, 17.00-21.00

 

 

Λίγα λόγια για τους ανθρώπους πίσω από την εκδήλωση:

 

Γιώργος Μανέττας

Γεννημένος στη Ρόδο, το 1984, ο Γιώργος Μανέττας, εργάζεται ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλος), σε σχολεία της Ρόδου. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου του τμήματος Μεσογειακών σπουδών του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης μουσικός και συγγραφέας μυθιστορημάτων φαντασίας. Ο Λύχνος αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.

Εικαστική Ομάδα VAN GeNS

 

Κατά την κοινή τους πορεία των 8 χρόνων οι ετερόκλητοι VAN GeNS παρουσιάζουν την τέταρτη ομαδική τους έκθεση στην έδρα τους την Ρόδο. Αφορμή, το βιβλίο το μυθιστόρημα του Γιώργου Μανέττα το οποίο ντύνουν με εικόνες, περιγράφοντας ζωγραφικά τους φανταστικούς κόσμου του βιβλίου.

 

Η Εικαστική Ομάδα – VAN GeNS αποτελείται από τους:

Νατάσα Σαβράνη, Εικαστικός- Εκπαιδευτικός

Σοφία Βαξοβάνου, Εκπαιδευτικός

Βούλα Μαράντου, Νηπιαγωγός

Γεωργία Καζούλλη, Γραφίστρια

Καλλιόπη Χρήστου, εισοδηματίας

Μαρία Υψηλάντη, Νοσηλεύτρια

Νίκος Νικηταρής, Φυσικός, Msc στην Ηλεκτρονική

Άννα Καραβοκυρού, Δημόσια Υπάλληλος

 

Στο παρελθόν έχουν διοργανώσει:

 

· Σεπτέμβριος 2019- Οκτώβριος 2019 Ομαδική έκθεση «ΕΑΥΤΟΣ» σε συνεργασία με την φωτογραφική ομάδα ALMAS, στο Παλαιό Συσσίτιο της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου.

Τον Φεβρουάριος του 2020 η έκθεση παρουσιάστηκε στην Γκαλερί Metapolis στην Αθήνα.

 

· Δεκέμβριος 2016- Ιανουάριος 2017 Ομαδική έκθεση «ABSTRACT» με την, , στο Rock ‘n Roll Music Diner με τη στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ρόδου.

Μάρτιος 2015. Ομαδική έκθεση, «5+1 Terra-ta» με την εικαστική ομάδα VAN GeNS, στο Rock ‘n Roll Music Diner με τη στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ρόδου.

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Μανέττας –Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός (τηλ. 6942218562) email: manettasauthor@gmail.com

 

και Νατάσα Σαβράνη – Εικαστικός – Εκπαιδευτικός (τηλ. 6947029627) email: sasasavra@hotmail.com

 

 

Λόγω των μέτρων κατά του Covid 19 θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου