Αθλητικά

Γιώργος Μαυρωτάς: «Είναι πιθανό μέσα στον Δεκέμβριο να αρχίσουν οι προπονήσεις»

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στην εκπομπή Face2Face, του sdna, με τον Βασίλη Βέργη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρχίσουν οι προπονήσεις στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και σε άλλα αθλήματα και πρωταθλήματα πέρα από την S.L.1 και την Basket League.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρωτάς τόνισε:
«Να βάλουμε ξανά μπροστά την αθλητική δραστηριότητα, πρώτα με προπονήσεις. Το πότε είναι το μεγάλο ερώτημα. Αυτό είναι που προσπαθούμε να πείσουμε για να είμαστε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ώστε μετά τις 10 Ιανουαρίου να μπορούν να ξεκινήσουν κάποιες διοργανώσεις, να έχουν γίνει τρεις εβδομάδες προπονήσεων.
Είναι πιθανό μέσα στον Δεκέμβριο να αρχίσουν οι προπονήσεις. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ είναι να προσπαθήσουμε, μαζί με τον υφυπουργό να πείσουμε ότι υπάρχει σχέδιο και δεν είναι σαν να ανοίγουμε τα μπαρ ή τα καταστήματα εποχιακών. Ότι εδώ πέρα υπάρχει ένα σχέδιο, συγκεκριμένοι άνθρωποι που με λίστα θα μπαίνουν να κάνουν προπονήσεις, συγκεκριμένους αγωνιστικούς χώρους, συγκεκριμένο ωράριο και εβδομαδιαίο τεστ covid, κάτι το οποίο δίνει μία ασφάλεια στο σύστημα ότι δεν είναι παράγοντες που μπορούν να επιτείνουν το επιδημιολογικό φορτίο. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».
Γιατί έχουν ξεκινήσει μέχρι στιγμής μόνο η S.L.1 και η Basket League:
«Στο ποδόσφαιρο είχαν ήδη τον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο, οπότε ήταν η εύκολη λύση. Ποιοι το έχουν και το εφαρμόζουν, ωραία, ξεκινάμε με αυτούς και βλέπουμε στην πορεία. Τώρα ελπίζω να καταφέρουμε να τους πείσουμε ότι αυτά που ισχύουν για την Basket League και την S.L.1 που θα ισχύσουν και για τις άλλες κορυφαίες κατηγορίες των υπολοίπων αθλημάτων, θα κάνουν ασφαλές τουλάχιστον για να καταφέρουμε να ξεκινήσουν σε αυτό το άμεσο χρονικό διάστημα τις προπονήσεις. Ο λόγος δηλαδή είναι ότι ήδη είχαν ξεκινήσει αυτά τα πρωταθλήματα από τον Σεπτέμβριο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου