Τοπικές Ειδήσεις

Εκδήλωση της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης (ΡΟΔΕΠΕΙ) πραγματοποιεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 6.30μμ, στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, εκδήλωση με θέμα:

«Η ιμπεριαλιστική εμπλοκή και οι επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Θα μιλήσει ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και οι άκρως επικίνδυνες εξελίξεις με τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης και την τουρκική προκλητικότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην εκδήλωση της ΡΟΔΕΠΕΙ.

Με ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο να δίνει το παρόν στο λιμάνι της Ρόδου τις τελευταίες μέρες και με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για λιμάνια-οχυρά, τα πιο «ασφαλή» λιμάνια από Ελλάδας μετά τη …Σούδα (!), φαίνεται ότι η κυβέρνηση από ΝΔ έχει βάλει πλώρη να ολοκληρώσει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση.

Τα επιχειρήματά όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ παλιότερα) ότι η συμμετοχή της χώρας στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προστατεύουν τη χώρα, αποδεικνύονται ακόμα μια φορά αβάσιμα και ο εφησυχασμός που επιχειρούν ακόμα και τώρα, επικίνδυνος. Όλες οι τελευταίες δηλώσεις από πλευράς ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κάνουν λόγο για «καλή γειτονία» και «διαπραγματεύσεις», για το συμφέρον που έχουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ελλάδα από το να παραμείνει η Τουρκία σύμμαχος τους και τελικά γίνεται ξεκάθαρο από το γγ του ΝΑΤΟ ότι «το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων».

Συστρατευόμαστε με το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα για να παλέψουμε για:

· ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ.

· ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

· ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.

· ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

ΟΥΤΕ ΓΗ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ρόδος, 10/11/2019

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου