ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: Η προσμονή του εμβολίου να μην φέρει χαλάρωση για την εφαρμογή των μέτρων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης

Κρί­σι­μες οι επό­με­νες 10 ημέρες στην Ελλάδα για την απόδοση των μέτρων – Είχε τηλε­διά­σκεψη με τους ηγέτες Αυστρίας, Δανίας, Νορ­βη­γίας, Τσεχίας, Αυστρα­λίας και Ισραήλ

Στην ανάγκη να υπάρξει συνέ­πεια όσον αφορά τη δια­χεί­ριση των θετικών εξε­λί­ξεων για το εμβόλιο του κορω­νοϊού προ­κει­μέ­νου η προ­σμονή για αυτό να μην οδη­γή­σει τους πολίτες σε χαλά­ρωση των μέτρων επέ­μεινε ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης στην τηλε­διά­σκεψη που είχε με ηγέτες χωρών που είχαν δια­χει­ρι­στεί το πρώτο κύμα του κορο­νοϊού με επι­τυ­χία.

Ανα­φε­ρό­με­νος στις θετικές ειδή­σεις από το μέτωπο του εμβο­λίου, ο πρω­θυ­πουρ­γός μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει συντο­νι­σμός για τη διανομή του και τις τεχνι­κές προ­δια­γρα­φές που συνε­πά­γε­ται αυτό, ώστε να εμβο­λια­στεί ο πλη­θυ­σμός το συντο­μό­τερο δυνατόν.

Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ενη­μέ­ρωσε για την επι­δη­μιο­λο­γική πορεία στην Ελλάδα και για την εκθε­τική αύξηση των κρου­σμά­των και την πίεση στο σύστημα υγείας, που οδήγησε στην επιβολή lockdown για τρεις εβδο­μά­δες.

Τόνισε ότι είναι κρί­σι­μες οι επό­με­νες 10 ημέρες κι ότι στόχος είναι να απο­δώ­σουν τα μέτρα.

20-11-10_0002__DPD5761

Οι ηγέτες αντάλ­λα­ξαν απόψεις για την κατά­σταση που επι­κρα­τεί στις χώρες τους και συζή­τη­σαν για την αύξηση των κρου­σμά­των που παρα­τη­ρεί­ται, ιδιαί­τερα στην Ευρώπη, με απο­τέ­λε­σμα πολλές από τις χώρες να έχουν επι­βά­λει είτε αυστηρά περιο­ρι­στικά μέτρα, είτε lockdown που αφήνει μέρος της οικο­νο­μι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας και τα σχολεία σε λει­τουρ­γία.

Στην τηλε­διά­σκεψη συμ­με­τεί­χαν ο Καγκε­λά­ριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, η Πρω­θυ­πουρ­γός της Δανίας Μette Frederiksen, η Πρω­θυ­πουρ­γός της Νορ­βη­γίας Erna Solberg, ο Πρω­θυ­πουρ­γός της Τσεχίας Andrej Babis, ο Πρω­θυ­πουρ­γός της Αυστρα­λίας Scott Morrison και ο Πρω­θυ­πουρ­γός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Πηγή: protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.