Τοπικές Ειδήσεις

Στην Πάτμο κινητές ιατρικές μονάδες με 50 γιατρούς

Την προσεχή Τετάρτη, περίπου 50 γιατροί και λοιπό επιστημονικό προσωπικό, συνοδευόμενοι από δύο κινητές ιατρικές μονάδες που θα μεταφέρουν σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, θα μπουν στο πλοίο για την Πάτμο. Οταν φτάσουν στο νησί, θα κληθούν να στήσουν μέσα σε λίγες ώρες, σε δημόσιο κλειστό χώρο που θα τους υποδείξουν οι τοπικές αρχές, μία σύγχρονη κλινική παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία θα διαθέτει από οδοντιατρείο έως και ψηφιακό 3D μαστογράφο. Και επί τέσσερις ημέρες θα δέχονται δωρεάν στην κλινική κατοίκους του νησιού, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαζόταν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια για να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αυτό. Υπάρχει ήδη εμπειρία από 36 αποστολές σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) και έχει ως στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Στα πέντε χρόνια υλοποίησης του προγράμματος και στις 36 αποστολές που έχουν γίνει κατά τη διάρκειά τους, διενεργήθηκαν περισσότερα από 36.000 ραντεβού κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών με γιατρούς (καρδιολόγους, γυναικολόγους, ορθοπεδικούς, οφθαλμίατρους, οδοντίατρους πνευμονολόγους, κ.ά.) και έχουν γίνει περίπου 23.300 εργαστηριακές εξετάσεις. Η κάθε αποστολή δεν ολοκληρώνεται με την παρουσία των γιατρών, αλλά συνεχίζεται με την ανάλυση των κλινικών εξετάσεων, τη συμπλήρωση του ιατρικού φακέλου του ασθενούς, την παροχή οδηγιών ή την παραπομπή –εφόσον απαιτείται– των ασθενών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αττικόν».

Οι ώρες λειτουργίας των ιατρείων είναι από 1.30 μ.μ. έως 8 μ.μ. την Πέμπτη 15/11/2018 και από 9 π.μ. έως 6 μ.μ. την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 16-17-18/11/2018. Στο νησί θα βρεθεί και η Αθλητιατρική Κινητή Μονάδα του Sports Excellence, η οποία θα διοργανώσει ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου